21.03.2009 г.

Мнение

Известно е, че не съм религиозен, не съм и вярващ човек. Не намирам, че това е качество или недостатък - просто е така. Все пак, трудно понасям когато ровичкат по душите на хората тези, които позволиха присъствието на всякакви католически секти и какви ли не в България. Същите поканиха в православна България главата на римо-католическата църква. Същите, които преди 1989 година обикаляха покрай черквите и записваха кой влиза там. Същите, които след 1989 г. най-усърдно се кръстеха в Храма и покрива не падна на главите им (очевидно, че ако има бог той е божествено търпелив!). Традициите в моето семейство са православни. Не от днес, и не от вчера. Сега всякакви безродници обвиняват другите в "радикален ислям" и още какво ли не! Целият театър мирише на предизборна партенка през девет планини в десета. Все пак, по този въпрос съм склонен да подкрепя премиера - Не влизайте в барутен погреб със запалена цигара!

6 коментара:

  1. Играта с душите на хората е от дълбока древност,има я и ще я има дотогава,докато хората престанат да го позволяват.

    ОтговорИзтриване
  2. Съгласен съм, но преиграването винаги е имало и ще има тежки последици...

    ОтговорИзтриване
  3. Не е голяма подкрепа,но съм съгласен. Доколкото виждам и повечето хора мислят така.До изборите, обаче ще става все по-лошо.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря!
    В blogspot човек се научава да цени всяко мнение. За разлика от блог.бг, където нещата са главно количествени :)

    ОтговорИзтриване
  5. Не мога да си кривя душата. Има и свестни хора в блог.бг. Самият сайт обаче, толерира простотиите и фалша. Доколкото, разбрах и ти си минал от там:).

    ОтговорИзтриване
  6. Безспорно! Аз и сега редовно чета колегите от blog.bg, които уважавам. Запазих и акаунта за да мога да коментирам с името си, а не като "някой". Не съм много съгласен с теб за причините, които правят този блог-хостинг неприветлив, но както и да е. Когато спря да ми харесва блога просто спрях да пиша постинги там.

    ОтговорИзтриване