14.03.2009 г.

Плодовете на днешните заблуди утре ще берем...

При мен, в Банкя, несмело ухае на пролет. От София се носи смрад на боклук. В мрежата понамирисва на избори. Започнаха дебатите, кой ще гласува, кой няма; кой за кого ще и кой за кого няма да гласува; кой ще гласува за малкият айдук, за да не дойде по-големия и т.н. Разбира се, в това няма лошо. Къде, ако не тук, можем да изразим спокойно мнението си. Лошото е, че не сме научили почти нищо от последните 20 години. Обсъждаме качествата на хора, които не познаваме или се позоваваме на техния медиен образ. Търсим Спасителя не по делата, а по обещанията. Смело правим квалификации един за друг, без да се изслушваме. На аргументите противопоставяме лозунги, а на лозунгите - още по-безмислени такива... Отново има опасност избора да бъде емоционален, а не рационален. В такъв случай, недочакали и Коледа, ще запишем отново гневни филипики срещу управляващите, които и да са те. Но, какво от това?!

8 коментара:

  1. Нищо ново под слънцето.
    Опитах се да разясня аргументите си, защо няма да гласувам и отговора бе, че вредя на чуждото бъдеще.
    Да не съм се офлянквал , а да съм гласувал за малкото зло.
    А след като не искам повече да подкрепям злото, тогава какво - към пряк тероризъм ли да прибегна ?

    Силна е инерцията на стадото.

    ОтговорИзтриване
  2. Ами това е един от големите проблеми. Малкото зло е малко днес, защото не е на власт и не може да папка хубаво. Като минат изборите и като грабне черпака ще стане не по-малко от сегашното.
    Номерът на партийните хора е да дърпат тънките струни на душата - чуждото бъдеще, нашите деца и т.н. Някои намират това за форма на убеждение, за вкарване в "правия път". Никой не го интересува пътят, който ти сочи с пръст, дали е твоят "прав път".
    Да гласувам или не е мое право (справка - конституцията), а не задължение. Как ще упражня правото си в името на моето бъдеще аз ще реша.
    Какво да ти кажа? Аман от агресивни знаещи истината от последна инстанция!

    ОтговорИзтриване
  3. Готовите рецепти са грешните рецепти.
    Не ме интересува дали турци, арменци или цигани ще управляват, интересува ме единствено дали тези хора ще са способни и отговорни пред националният ни интерес управници.

    Ако ще и марсианците да дойдат, покажат ли че са достойни и отговорни към поверената им чрез гласа ми власт, бих гласувал за тях.

    В настоящият момент няма нито една политическа партия, нито една отделна фигура сред кандидатите, която да е заслужила моят глас.

    ОтговорИзтриване
  4. Съгласен съм. Аз за това ще гласувам с невалидна бюлетина.
    Преди малко ми попадна един завладяващ с новите си идеи, привнесени от Полша, на българска почва.
    http://realistka.blog.bg/viewpost.php?id=304447
    Тъй като ние сме по-малко европейци от поляците, аз мисля, че направо трябва да ги избиваме. Пещерните хора са имали такъв обичай - старите и болните изоставяли по пътя... Тъй де!
    Бат Бойко не случайно се изцепи така.
    Боже, боже! Какво ли ще прочетем до изборите, боже!
    Аз първо ще си закопая личнта карта някъде в двора, а след това ще бегам да купя нещо огнестрелно. Знам ли какво ще скимне на младежта до изборите?!

    ОтговорИзтриване
  5. П.П. Ето ти го "малкото зло", за което говорихме :)

    ОтговорИзтриване
  6. Гледах я тази въпиюща глупост днес, гледах я и си цъках с език, колко много глупост броди сред хората . :)

    ОтговорИзтриване
  7. аз пък още не съм усетила, че идват избори. по нищо не си личи. е, вярно че сините се натуткаха да се обединят, а Серго го дадоха по Евронюз, но аз очаквам нещо по-масирано като облъчване.

    ОтговорИзтриване
  8. Е, още е рано. Това са само леки повеи, но и те бръснат като коса. Големите играчи все още ги гримират, дописват им репликите, доизглаждат им костюмчетата... Хранените им хора си пускат ширети, лъскат си паничките и лъжичките, организират се... Виж само колко нови имена се появиха в блог.бг и на какви теми пишат :) Цунамито от оплювания и хвалебствия се надига и кара земята под крката ни да потръпва... Ех, ако това бе от ескадроните на Смирненски, но не червени - щото на тях им ядохме попарата, а български, бих се зарадвал, но не би... Цунамито го бутат и от Изток, и от Запад, че и комшиите се намесват, тъй че... ако при древните китайци имаше избори щяха да добавят лек нюанс в "пожеланието си": Да живееш в интересно предизборно време!
    Нека мисълта, че това са "само" едни избори, бъде с нас и ни крепи!

    ОтговорИзтриване