4.03.2009 г.

Всеки с проблемите си...

Преди известно време писах, че на 27.12.2008 г. изчезна кучето ми. На фона на планетарните, европейските, българските или комшийските проблеми това е събитие сугубо незначително, но за мен си е важно. Надявах се да се върне, но не би... Надявам се да не е затрито, а затворено или вързано някъде. Вярвам, че при първа възможност ще намери начин да се прибере... От няколко дни си търся друго куче. Така, като се върне и Ари, ще имам две. Има много неща, без които мога на този свят, но без куче - трудна работа. С тези животники изглежда сме симбиоти и ми е крайно некомфортно ако край мен няма техен представител. Е, както винаги нещата не са толкова прости. Голяма част от породите не бих гледал по различни причини. Свикнал съм си с представителите на източно-европейската овчарка и това си е. Не ми се спори има ли такава порода или няма. За мен има, но за неизкушения читател ще кажа, че това е руският клон на немските овчарки, като селкцията е допуснала и някои значителни отклонения от стандрата - по тази причина много хора вече смятат, че е отделна порода. Нормално е, там където порадата се разива относително независимо, да се случи това. Така вече има и американска немска овчарка, за руската немска овчарка казах, а оригинала - немската немска овчарка на мен не ми харесва, главно заради някои елементи от екстериора... Дааа, тези относително несвързани размисли са плод на липсата на куче около мен. Ако Ари беше тук има на кого са се оплача, с кой да си поговоря... сега пусто... Е, вечер жена ми се прибира от работа, но тя не е куче. Не можеш да й кажеш всичко! Лоша работа. Поръчал съм на приятели да търсят, но се навъдиха и много печалбари. 400 лв. за кученце с родословие, 200 лв. - без родословие... Дрън-дрън! И двете са правени от комшийският помияр, ама нейсе... Истински породистите представители пък са на такава цена, че се чудиш куче ли да си купиш, нова кола на старо ли... Получава се като в оная приказка: хем боли, хем сърби, хем няма кученце... Ще се намери! Пък като се върне и Ари ще бъда наистина щастлив!

7 коментара:

  1. Стискам ти палци, скоро да се откриете взаимно с новият ти глезеник.
    А когато старият се върне, таман ще си има и компания за игрите.

    Знам какво ти е, но.. освен да ти съчувствам нямам с какво друго да ти помогна.

    Преди години ми подариха овчарка от елитен развъдник, но... мина много време от тогава, а и кучето го откраднаха в разцвета на силите му - на 3 години.
    Голяма скица бе, но... дано да е бил щастлив при новият си стопанин.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти!
    Гадното е, че не съм видял какво е станало. Както казват хората - неизвестността е най-лошото. И аз имам съмнение, че е откраднат, но... аз съм си виновен. И аз така мисля - дано е при хора, които ще се грижат за него.
    Като се окуча :) веднага ще се похваля :)

    ОтговорИзтриване
  3. ОООооооох! Стискам ти палци! Ама много!

    ОтговорИзтриване
  4. Дано го намерите! След като сте решили да взимате второ, защо не вземете направо някоя кръстоска.Виждал съм такива и са по-умни и верни приятели от породистите.

    ОтговорИзтриване
  5. Дано! Благодаря!
    Ако нямате против, предлагам да не използваме учтивата форма. Направих го във Вашият постинг поради естеството на материята :)))
    Наситина, гледал съм и такива кучета и това, което казвате е вярно. Все пак предпочитам източно-европейската овчарка. Някак от дете за мен това е олицетворение на Кучето.
    А иначе, не държа на префърцунената породистост. Немските овчарки са с имена като на древни аристократи... или поне толкова дълги :) И руснаците прихванаха тази мания и вече могат да се срещнат княз еди кой си, син на княгиня еди коя си, от развъдника еди къде си и т.н. Тези кучета са добри за изложби или претенциозни салони. Не са за мен.
    Не губя надежда и ще си намеря приятел, пък и имам предчувствие, че Ари ще се върне :)

    ОтговорИзтриване
  6. Пожелава ти предчувствието да се сбъдне по-скоро!

    ОтговорИзтриване