19.01.2013 г.

Атентат

-->
Случайно „хванах“ атентата срещу Доган няколко минути след неговото ставане. Погледах телевизия, почетох в мрежата и картинката хич не е добра.
Все пак, завиждам на мнозинството експерти, които успяха да определят станалото като инсценировка и предложиха на скучаещата публика неочаквано съботно-следобедно забавление. И тъй като до сега никой не се е сетил аз ще ви предложа очевидната версия, която се изплъзва на коментаторите.
Това е работа на Хизбула и само нейна! Разбира се, не трябва да забравяме и дългата ръка и извратения мозък на „Ал Кайда“. Те са и никой друг! Да ме прощава и президентът Путин, но като че ли виждам и неговата коварна усмивка из зад ъгъла...
Както и да е. Цветанов ще ни сервира разработката Д.О.Г.А.Н., като несмея и да предположа как се разшифрова тази абревиатура. Те си знаят.
Мисля, че и на най-големия разбирач на „тея работи“, а и на масовия сеирджия трябва да им е ясно, че няма никакво, освен морално – разбира се, значение дали това е истински опит за покушение или театро. За морала на никой не му пука, още по-малко в случая. От случилото се печелят две партии и техните лидери – ДПС на Ахмед Доган и ГЕРБ на Бойко Борисов. Сега зависи от тях – лидерите, и от техните партии как ще разиграят козовете си...
Лошото е за нас – българите, и за България, че няма печеливш ход. Всичко бе видяно „на живо“, вече се „върти“ и по световните мрежи. Оттук нататък или ДПС ще получи още повече от това, което има, за което заявка направи Лютви Местан, или Бойко Борисов и обкръжение ще ни зарадват с демократична полицейщина по американски, на която министърът на вътрешните работи и вицепремиер на Република България бе обучаван надлежно и дълго в САЩ. Този „шамар върху българската демокрация и етническата толерантност“ (слагам думите в кавички не защото цитирам някого, а да предпазя някой наистина голям балък да не помисли, че наистина има такива неща по нашата територия) е възможно да предизвика сериозно етническо напрежение и преначертаване на политическата и географската карта на България, което се подготвя от години и одобрен и подкрепян откъдето трябва.
Във всички случаи този смешен – за някои, „инцидент“ вещае много лошо обозримо бъдеще.
Както винаги в такива случаи най-много ще се радвам ако се окажа лош пророк...

2 коментара:

  1. Ами аз се надявам, че бъркаш, но както казал оптимистът може да стане и по-лошо, ако подобен сценарий се разиграе преди изборите с ББ, а не го изключвам.

    ОтговорИзтриване
  2. Това е лошото на ситуацията, че е трудно предсказуема, а неизвестното плаши :)

    ОтговорИзтриване