23.01.2013 г.

Въздържам се

-->
Няма да си направя труда да гласувам на „Първия демократичен референдум“ в най-новата ни история. Тепегьозите ни набутаха в ЕС и НАТО, където не ни е мястото без референдум, а сега за очевидни неща търсят „мнението на народа“ баш преди изборите, пък и кашони с документи намират. Циркаджии... Не искам да участвам в лошо режисирана и скъпа самодейна пиеска. За тази година ми е достатъчен спектакъла, разиграл се в НДК.
Сценката „покушение срещу демокрацията (разбирай Доган)“ даде храна на лешоядите и разнообрази дъдняването около Референдума. Само едно лирическо отклонение. Всички (вече) са много възмутени и потресени от саморазправата с Октай. Да, това не биваше да става. Обвиняват присъстващите там членове на ДПС, но тяхната реакция е донякъде обяснима. За мен е необяснима реакцията на хиените с камери, микрофони и фотоапарати, които, с потекла слюнка, щракаха и щракаха, и никой от тях не си мръдна пръста да отърве човека, който пребиваха пред очите им... Пардон, пред камерите, на които те – очевидно, са само стативи. Същото се отнася и за журналистите, който „отразяваха“, за полицаите, които „охраняваха“ и тем подобни. Те това е четвъртата или не знам коя си власт. И да бяха убили човека пак щяха да продължат да ни информират... Ексик!
Но да се върнем на ядрената (атомната) енергетика. Фидосова ни ограмоти по тънкостите. Дано и тя да е разбрала за какво говори. Както и да е.
Аз съм за развитието на ядрената енергетика. Не споделям страховете на тези, които са против нея от екологична, хуманна и т.н. гледна точка. Спомнете си само за дебатите около автомобилите в началото на миналия век и горещия спор дали скоростта от над 60 км/ч не е смъртоносна за човека. Да, аварии стават. Три майл айлънд, Чернобил, Фукушима са уроци, които не могат да бъдат пренебрегнати, но ако се върнем при автомобилите и осъзнаем колко човека загиват или са осакатени на ден при катастрофите с тях нещата придобиват различни измерения. Да не забравяме, че и скоростта от 60 км/ч отдавна е в миналото, но не искам да влизам в такъв спор защото е безсмислен, а и всеки има право на своето мнение.
Според мен, е крайно време да се спре използването на твърди горива и петролни продукти за добив на енергия. Трябва да се разшири приложението на слънчевата, термалната и вятърната енергия, огромния потенциал на приливите и отливите и т.н. Не знам защо бе „забравен“ термоядреният синтез и дали се работи по него. Май това, което не се отразява в медиите не съществува...
Това е моето разбиране най-общо за енергетиката. Но на този Референдум енергетиката е последното, за което мислят „играчите“ в него. Резултатите ще бъдат използвани по най-груб политически тертип. Всеки ще е победител, както на всички „демократични“ избори, а като цяло ще загубят българите и в частност – енергетиката. Не искам да участвам в мръсните игрички на политическия елит. Енергетиката ще продължи да се развива по света и у нас въпреки всичките лъжи и референдуми. Лошото е, че един ден ще съжаляваме, че вместо да се дърляме по избори и референдуми, вместо да хвърляме домати по парламента не сме се захванали и не сме натикали виновните там, където има е мястото...

Няма коментари:

Публикуване на коментар