27.04.2009 г.

Поредната пандемия или поредния фишек

То се видя, че и добрият стар Космос вече едва ни търпи, но... Е, става въпрос за "свинският грип". След "лудите" крави и грипавите кокошки, прасетата решиха да не останат по назад. От ранната утрин, та до сега, чух какви ли не страхотии по масмедиите. Дори почувствах леко неразположение, което елиминирах бързо с подходящо дишане :). Разбрах, че в Лондон се е събрала групата "Кобра", чиито членове се срещали само когато е застрашена националната им сигурност! Въх! Кокошият грип "ходеше" по китайците предимно. Разбра се, че свинският има афинитет към мексиканците... За китайците - ясно, на много държавни елити са греда в окото - по разбираеми съображения. Мексиканците кому нещо са сторили?! Тихо си мексиканстват и това е! Все пак, като се поразмислим, май има нещо общо с американските национални интереси. Американците нямат национална сигурност, те имат национални интереси - навсякъде по света! Може би е дошло време да "понакажем" малко мексиканската икономика... Да затворим границите, да изтепаме свинете... Разбира се, в България нещата винаги протичат в друго измерение. В София се събра групата "Ламя". Оттам "изтече" сензационната информация, че източникът на свинската инфлуенца е Нардоното събрание. Пренесена е в Мексико от български народен слуга, отишъл там да слугува на народните интереси... Олеле! Свършвам, че ми загоряха пържолите :)))

11 коментара:

  1. Ха ха ха, искрено ме разсмя. Ами Обама, дето се ръкувал с един, който умрял до вечерта? И сега - ко ша праим?

    ОтговорИзтриване
  2. Гледай пържолите:).Другото не е важно. Напоследък и епидемиите ни заобикалят.Толкова сме намусени,че ще им развалим и тяхното настроение:).

    ОтговорИзтриване
  3. тоя нашичкия дето е отишъл в Мексико сигурно са го гонели великосвински амбиции :-)))

    как са пържолите?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен,
    Изводът е: не се ръкувай с непознати!
    :)

    ОтговорИзтриване
  5. Пържолките са важно нещо!
    Всъщност, исках да напиша нещо за "коза ностра" - "На кафе", но като не се сещам за нищо весело...
    Все сарказъм и ирония. Тъпо е...

    ОтговорИзтриване
  6. Най-тъжното е, че кучето ми още не се е върнало, още не мога да си намеря друго и така, кокалите си ги гризем ний - аз и жена ми :(

    ОтговорИзтриване
  7. Обаче си имаме камера на летището дето да ни мери температурата. В кърпа ни е вързан грипът...щото той само със самолет се придвижва...специален. Дано пържолите да са били вкусни.
    Леля

    ОтговорИзтриване
  8. За къде сме без техниката?!
    Преди години трябваше да се прегледам и, вместо да отида при тутраканския фелдшер (който може би щеше са се справи по-добре!), се натресох в Правителствена болница. Гледаха ме на скенер, хъмкаха, мънкаха и накрая с намеци и метафори ми обясниха, че имам голям тумор на бъбрека и няма да изкарам повече от няколко месеца. Това хубаво. И тумора е за хора. Лошото беше, че в никоя болница не искаха да ме приемат за операция - да не се гътна на масата и да им влоша процента на смъртност. Добре, че в V градска се намери един млад - тогава, доктор, който пое риска. В крайна сметка проблема се оказа съвсем друг, нямащ нищо общо с бъбреците, с тумори и т.н. Както и да е... Техника..., а може би, неграмотни хора :).

    ОтговорИзтриване
  9. Не искам да се поддавам на паникьорски настроения, но утре ни предстои пътуване/с малкия ми син/ със самолет. Като зная как се въртят и разнасят разните му миазми в затворено пространство с климатик... Не се чувствам съвсем спокойна.;-((. Преди време една дама така ме зарази, докато я карах с колата си, че после пих 3 пъти антибиотици.

    ОтговорИзтриване
  10. tili,
    съгласен съм с теб, още повече, когато става дума за децата.
    Но, ако непрекъснато се опасяваме от това, което може да ни се случи - какъв живот ще бъде?!
    Чувал съм едно разказче: "На един му предрекли, че ще загине от предмет, паднал от високо върху главата му. Човекът се стреснал и винаги ходел с висок, кожен калпак на главата си - да се предпази, ако може...
    И така, с години.
    В жарък юлски ден минавал през едно поле. Никъде не се виждало нещо по-високо от тревата. Седнал на един камък да почине и свалил калпака - жега! Над главата му летял орел, хванал костенурка да нахрани орлетата. В един миг я изпуснал, тя паднала върху главата на нашия герой и го убила на място."
    Та от там е и поговорката: "Роденият да бъде обесен, няма да бъде разстрелян".
    Извинявай, че те заредих с толкова оптимизъм :)))

    ОтговорИзтриване
  11. Напротив - развесели ме! Мечка страх - мене - не! За всеки случай купих една опаковка "ремантидин" ;-))

    ОтговорИзтриване