10.01.2009 г.

Изчезна ми кучето

Преди 2 седмици, на 27 декември, м.г., в района между гр. Банкя и с. Иваняне изчезна кучето ми. Едра немска овчарка на година и половина, с традиционна окраска - черен гръб и надолу нюанси на кафявото. Отговаря на името Ари. През целият ден не бях в къщи и той се е измъкнал, вероятно да гони кучки. Няма някави по-особени белези, няма нашийник. Дружелюбен е, любопитен. Предполагам, че някой го е прибрал и сега е затворен и не се връща. Ако някой го е видял или е чул, че при някой изведнъж се е появило такова куче, моля да ми се обади.

2 коментара:

  1. по същото време някъде изчезна каракачанката на един от братовчедите в същия район приблизително. за едно денонощие. отскоро имат куче и сами се учудиха на себе си, че се скъсаха от рев и мъка за... животно.

    предишния ден имало нещо като ловна хайка из района. на следващия хора от селото видяли, че някой пуска куче от една кола. предположили, че е тяхното. но нямаме никакви 100 % сигурни данни защо и как е изчезнало и се е върнало.

    дано и твоето да се върне. от сърце ти го желая.

    нали си облепил с обяви и околностите?

    ОтговорИзтриване
  2. Животно, животно, но който не е имал животно, не знае за какво става дума... Лоша работа.
    За хайка не съм чувал, пък и около нас има толоква помияри, но всички са си тук.
    И аз имах каракачанка преди Ари - Ширхан. Изчезваше за 24 часа, мотаеще се насам-натам и се връщаше щастлив и гладен. Умря на шестия си рожден ден от превъртане на стомаха. За няколко часа пред очите ми и нищо не можах да направя.
    За това не се притесних много, когато не ни посрещна на дворната врата. Лошото е, че мина много време и очевидно не е ергенска забежка. Да, има обяви на местата, където се събират повече хора. Разпитвам наоколо. Познавам доста хора, но нищо.
    В голяма степен сам съм си виновен, защото имам животинки и винаги куче още от дете. Разбирам се с животните. Растения, под топлите ми грижи, масово умират и нямам никакво. Лошото е, че допуснах грешки, които нетрябваше, но...
    Много ти благодаря за съчувствието!
    И дано се върне... Най-лоша е неизвестността. Когато умря Ширхан след няколко дена започнах да си търся друго куче. Не че го прежалих, но не мога без куче. Сега стоим с жена ми и се гледаме, и подскачаме при всеки лай навън... Гадна работа...

    ОтговорИзтриване