10.02.2011 г.

Чудя се...

Що ли не си взема калашника - нямам, ама ще си купя, колко му е? Ще се завъртя по центъра на Софето - ей така, да си пострелям. От къде да започна? Има ли значение?
Да се притеснявам? От какво?! То се видя, че в Бълхария всичко е позволено.
Друго ме гризе. Добре, ще поразчистя сфиневърза, ама така ще отворя мегдан за нови прасета. Лошо! От малко прасе и от нов политик не знаеш каква свиня ще излезе. (Банално, но истина.) Всъщност знаеш, но все не ти се вярва. Току-виж Спасителя бил там, пък ти си го отстрелял, хайванчето... Мъка!
Страх ме е друго! Страх ме е, че за такива тепигьози и гьонсурати патрони няма открити... Няма открити!
Ще се повъртят свинчетата, ще погрухтят радостно, ще помислят, че искам да ги почешам по гръбчетата с дъжда от куршуми и гняв и ще продължат да си рият в кочинката. Из медиите ще се мерне някое съобщение, че „луд клошар на средна възраст гърмя по гаргите в София, но нашите гавази, които ни пазят...“ и т.н., и т.н.
Май няма да има голяма полза от тази работа. По-добре да взема мене си да гръмна. Тогава може да ми обърнат и повече внимание, пък ще зарадвам и наследничките. Примерно: „Психически лабилен гражданин изгледа седянката Вучков-Борисов, не издържа и се пушна. Поразително е, че от прегледа на направените му СРС-та такава реакция изненадва. Повече смелост съграждани! Борисов бил такъв и онакъв. Ами представете си за миг, че Юлий Вучков ни е премиер!“.
Бър-р-р! Няма да се гърмя.
Що ли пък не взема да стана един политик? Що ли пък не, наистина?! Кво ми е? Като се подстрижа и обръсна, като метна едно костюмче - кра-со-та! Сам започнах да се харесвам! Днеска сам - утре и други. Ще ми е трудно, щото някои казват, че съм имал някакви култорологични натрупвания. Освен Майн Рид и Дан Браун, съм прочел и: „Мечо Пух“, „Ян Бибиян“, „Пипи...“ - все класика! Ще кажете „ама те се четат в предучилищна възраст“! Ми за к'во ми е повече?! Я вижте какви капацитети е изпуснала нашата образователна система по села и по паланки... и толкова не са прочели, ама я им затвори устата! Феноменално е, че докато говорят не спират да лапат и докато лапат, не спират да говорят. Неприлично е да се говори с пълна уста бе, господа! И особено дами...
Както и да е! Важното е, че не им пречи.
Еурика! („еврика“ на паневропейски) Уааау! („мамка му“ на панамерикански)
Що да не си спретна една интернет предизборна кампания. От преброяването се видя, че българинът за да не пусне някой в дома си е готов и електронно да го преброят. Тук, само да вметна, но причината може и да е друга. При мен бе притеснение да не изглеждам много тъпо пред преброителите, отговаряйки на преброителния лексикон. За това чафнах тук-таме по него на лаптопчето и айдеее - не ми даде „грешка“ и отиде, та се невиде някъде по мрежата...
Та така. Малко спамче, малко голи дупета (може и гъзове), много обещания, на които съм класически давач, както казват жените, които ме познават и... ами това е. След това идва Видовден. На тези, които са коментирали положително в блога ми - министерски кресла! Другите - да му мислят...
Айде, че ми свърши ракията, лулата ми загасна, краката ми изстинаха и трябва да взема мерки. До друг път. И, не само умната! Подкарайте и прасетата...

10 коментара:

  1. Опасявам се,че май са те изпреварили,Славунчо!Вече се обсъжда идея за електронно правителство,като алтернатива на другото!Кибер партия,кибер електорат,кибер вот,кибер секс и т.н. в един кибер свят... Не ставай политик!Така ще се обезличиш,ще станеш лъжец,ще загубиш своята идентичност,но има и друга страна,която за съжаление е водеща в избора,можеш да станеш богат!Не ти трябва!Току виж,че някой по-богат от теб реши,че твоите пари са негови и после два метра под земята(нали се сещаш)!Оставяй прасетата да си пасат и си пуши лулата на спокойствие:)

    ОтговорИзтриване
  2. :) Не мисля, че какъвто и да станеш ще се промениш. Там е грешката, която доста хора правят. Не управлението е направило от хората прасета, а прасетата правят България кочина.

    ОтговорИзтриване
  3. Владимир Иванов, така е, но защо забравихме добрата стара поговорка: „Пусни прасе под одър, оно се качи на одър”...

    ОтговорИзтриване
  4. Не я забравяме, а не можем защото всеки ден ни я припомня. Неприятното е, че човешките прасета, не се отличават много външно от останалото народонаселение, когато се доредят до коритото, вече е късно:)

    ОтговорИзтриване
  5. Помисли по-добре после какви ще са последствията ...

    ОтговорИзтриване
  6. Ами дори и от мен. Имах познат, който уж беше приятел. Преди години го направиха с политически препоръки шеф на една фирмата, където работехме.Първата му работа беше да изчисти, почти всички кадърни хора, с повечето от които с години беше дружил.Такава била политиката. Аз се махнах сам, обаче още ме е яд, че съм го имал за приятел:( В този смисъл, може и аз да съм прасе:))))

    ОтговорИзтриване
  7. Извинявай. Не видях коментара на Оценка на риска и помислих, че въпросът е към мен:)

    ОтговорИзтриване
  8. :) няма проблеми.
    Преди години, в казармата, имаше една приказка - дай му една нашивка и му гледай сеира...
    Аз за това през годините не можах да се задържа дълго като началник. Повече обръщах вниание на тези отдолу и по-малко гледах нагоре. Та тъй...

    ОтговорИзтриване