3.02.2011 г.

По отношението ще ги познаете

Независимо от разните политически финтифлюшки, призиви за братство, пазарна икономика, безусловна любов и безопасен секс, партиите се различават единствено и само по отношението си към собствеността - частна - на първо място, общинска и държавна.
Няма да се разпростирам върху особеностите на левите, десните и центристките идеологии по този въпрос. Известни са. Само ще подчертая, че в сравнение с преди 80 - 90 години наследниците на „Вся власть (собственост - б.м., С.И.) советом“ доста са израснали. Няма кървища, няма боища, няма класови врагове. Сега всичко става със Закони. Ето, четейки информацията на агенция „Фокус“ разбирам, че приетите изменения на Закона за общинската собственост позволяват да ти конфискуват имота преди да е изляза съответната заповед за отчуждаване (експроприация) и да започнат строителство върху него. Разбира се, управляващите са демократи и то десни демократи с червени задници, подкрепени от върли националисти, пак с червени задници. (Малей, при такава комбинация и Макиавели съска от завист!) Та тези, същите, не са забравили и правата на гражданите. Ако не ти харесва можеш да обжалваш и заповедта, която не е издадена, може да бъде отменена! Хубаво, ама ако върху имота ми вече се кипри някой „важен проект“ какво да обжалвам?! Приказка... Бог се крие, царя и той се смота някъде, остана само арменския поп...
Честно казано, като наблюдавам политическия живот през последните години все повече взеха да ми харесват онези момчета от началото на века. При тях всичко е било ясно и прегледно. Врага е враг, другарят - другар, а за всички останали случаи другарят Ленин е казал какво да се прави.
Сега тези цървули, помислили се за маркови маратонки, нямат и най-малката представа за какво става дума. Ето до къде са стигнали нещата. Някаква девойка, напълно сериозно и на всеослушание обяснява как и защо ГЕРБ си „върнали“ на сините! Освен последните определения за политиката на мнозинството като телефонна, сега трябва да прибавим и „политика напук“! На си ти камиончето, дай си ми куклата и като дойде тати - каратиста, ще видиш тогава! Според мен, но само според мен, въпросната млада дама трябва незабавно да напусне Парламента и да отиде да си доизживее детството. Когато първите седем години липсват не можеш да го скриеш. Калинка се опита да крие и диплома, и бременост, но накрая нещата се изясняват. Добре, че за депутатстване диплома нетрябва...
Та така се прави политика в България уважеми дами и господа, другарки и другари!
...„Алооу, Танов!“
...„На ти, Костов! На ти! На! На! На!
Въпреки това, оправия има. Идат избори. Седнете на задниците си, ако ви пречи да мислите и стоите едновременно, и вниматлно обмислете за кого ще гласувате и ще гласувате ли въобще, щото ако не е ББ ще е ЯЯ, СС, ССК, ИК, МД, АБВ (ГП) и във всеки случай АД... Открийте десетте разлики. Трудна работа.
А наздраве! И помнете, че винаги може да стане по-лошо...

Няма коментари:

Публикуване на коментар