30.03.2010 г.

Искам я!

- Сега я искам!
- Веднага я искам!
? (демек, к'во искаш бе???)
- Грамотата искам, че съм първият дал смислен отговор на вечния въпрос: к'во си ти бе, domine?!
То е МАГНИТ. Може и електроМАГНИТ, но с батерия duracell - разбира се! Коя ли друга би издържала вечно?!
Аргументи? Ха! Ето!
И, както се вижда, не са от Магаданската, още по-малко Московската,  и - колкото и да е невероятно, дори не са от българската БАН!
Американски изследователи са това, ей! И то от Масачузетския технологичен инстут (Massachusetts Institute of Technology), под ръководството на ученката Ребека Сакс! Който не забелязва очевадната връзка с фамилията Sachs-Coburg und Gotha, нищо не разбира от геополитика и масонство, но... това си е за негова сметка.
Та така... Който е прочел статийчето вече лесно ще направи връзката.
Но, все пак за това се сетих първо Аз!
Който пък още не вдева защо господ е магнит, да седне и да се замисли!
Най-добре в защитено от магнитни влияния помещение. Може да използва фарадеев кафез, ма да внимава...

7 коментара:

 1. Наборе, те тия дето го писали едно на ръка, ама май и ти прихвана от мене. Нещо пролетта не ни се отразява добре. Утре ще видиш каква картинка направих преди малко :))
  Пък по някое време, тия дни може да ти нарисувам една грамота ,щом имаш зор! :)))

  ОтговорИзтриване
 2. Аааа, наборе! Времето тук е хубаво. Нищо ми няма. Не ми влияят тези неща вече. Ама ако знаеш Чочко, който утре става на 1 година, каква пролет вади... мани, мани :)))
  С грамотата не проблем. Поназнайвам и фотошопа, и корелдроуто, и джимпа - все за една грамота ще намеря сили. А и се притеснявам, ако ти я правиш - да не изскочи прочутият ти среден пръст от някъде :)))
  А ако все пак сме сериозни - събитието само изглежда маловажно. В последните десетилетия нещата се приемат по-меко от християните, когато става въпрос за библейския фолклор - възкръснал, ама може и да не е...; я ходил по вода, я не ходил... и т.н. От друга страна, когато става въпрос за т.нар. морални ценности, се правят неистови усилия да бъдем убедени, че християнството е техният единствен носител и разпространител, че без него сме щели да закусваме с комшийчето след като сме оправили майка му и баща му - в произволна поредност, и т.н.
  Експериментът в MIT еднозначно показва, че няма вродени или повлияни свише качества или ценности.
  Ако англо-саксонче бъде отгледано от азиатци, то ще има източна ценостна система и светоглед. Не английска...
  Моралът и законът са категории, които са валидни само за определено време и за определено място. Няма универсални такива.
  „Не кради!“, но ако си гладен? Или децата ти са гладни?
  „Не прелюбодействай!“, добре де, ама... има милион причини да го направиш!
  Ма, някой щял да ми прости. Пука ми. Който се чувства виновен - да му прощават :)))

  ОтговорИзтриване
 3. Наборе, за сериозното - правиш баналното изместване и посредством езиковите , по-точно речеви форми, стар, изпитан похват, даже го правиш несъзнателно, шаблонно и като всяко просто като Калашник устройство е ефектно :))
  Защото да оборя която и да е точка, е нужно писане, писане, писане...което първо ми е противно,второ не ми спори. Виж ,с думи, макар също трудно е друго,но...така е. Нямам избор :(
  А за това, че се чувстваш невинен, завиждам ти благородно... (Какв оксиморон, нали?!)

  ОтговорИзтриване
 4. А за грамотата - ще е с два средни пръста ,за симетрия, като картинката с Фройд:)))
  И честит рожден ден на Чочко! Той голям майтапчия бе, баш на 1-ви април:))
  Моята дебне птичета в дворчето, нали е птичар:))

  ОтговорИзтриване
 5. Наборе, всичко което правя през последните няколко десетилетия е съзнателно. Може би, първият ми брак не бе съвсем, но... младост, пролет...
  И, ако пак се върнем на сериозното, в тази материя без словесни финтифлюшки не може да се мине, но... такива спорове са за на чаша, а не в блог - по ред причини...
  Чочко, не знаем кога точно му е рожденият ден - нали ми е подарък, подхвърлен и т.н. Трябваше около тая дата да е и ние решихме на 1 април - хубав ден!
  Иначе, сутрин и вечер яде и играе. През останалото време спи... Куче-пазач.

  ОтговорИзтриване
 6. Така е, прав си...А както писах и в блога на Владо, то вече всеки ден е на хумора, майтапчиите станахме много и майтапът често е на голо...Но пък расте и броят на тия дето точно това им харесва, тъй,че ...сега е тяхното време:))))

  ОтговорИзтриване
 7. Ми к'во пречи да си спретнем един блогърски нет-брадър?
  Вече всеки има и уебкам, включваме ме ги и... готово :)))

  ОтговорИзтриване