9.03.2010 г.

Зов за помощ :)

Колеги, някой спомня ли си кога махнаха стъклените бурканчета с кисело мляко? Аз имам спомен за средата на 70-те години. Подчертавам, че става въпрос за София, щото в провинцията се задържаха доста повече.
Някой може ли да каже нещо по-конкретно?

10 коментара:

 1. вече бях натиснала за коментар :) когато видях уточнението за София и провинцията :) ..родена съм 1977 година ...и в интерес на истината до 1989 имаше в бурканчета кисело мляко :)

  ОтговорИзтриване
 2. Дали не бяха и до 1990?!...Изкупуваха ги
  по 4ст...Интересно, не си спомням точно, но до шащмата със сигурност ги имаше, имаше и от двата вида, мисля.

  ОтговорИзтриване
 3. Не, не. За София съм сигурен, че изчезнаха доста по-рано.
  Първото кисело мляко, което помня, се продаваше в легени и продавача с голяма лъжица „меткаше“ порцията в съда, който трябваше да си носиш... След това имаше едни картонени кофички, след това излязоха стъклени буркани с картонен капак, след това със станиолен. Паралелно с тях имаше едно подсладено кисело мляко „Снежанка“ в пластмасови купички. След това излязоха пластмасовите кофички за киселото мляко и пликовете, които замениха шишетата за прясно мляко и все ми се струва, че в София това се случи между 1975 - 1977 г.
  Със сигурност мога да кажа, че през 1979 г. вече имаше пластмасови кофички за кисело мляко. Тогава работих в Института за заразни и паразитни болести като майстор специалист на научна апаратура :))) и ни даваха млякото за противоотрова в тях. Тогава отдавна не бяха новост!

  ОтговорИзтриване
 4. не поВня, баби, години, но със сигурност 70-те, даже може да е по-рано от 1975.

  ОтговорИзтриване
 5. Бях на море във Албена през `91 и пих кисело мляко само от стъклени буркани.Беше ми голямо удоволствие.

  ОтговорИзтриване
 6. Aria,
  ако това е вярно - за помненето де, ти ще си първата жена, която не помни. Извинявай, но личният ми опит говори, че жените сте тази част от човечеството, която помни всичко: дата, час, място, кой с какви дрехи е бил, какво е казал, КаК го е казал и т.н., и т.н.
  :(

  ОтговорИзтриване
 7. Ех, Приятелю! На морето както и да го пиеш млякото все е голямо удоволствие :)))
  Всъщност, май беше. Сега там май повече прилича на Младост 4 или Дружба 2 :(

  ОтговорИзтриване
 8. Абсолютно застрелващ въпрос.

  ОтговорИзтриване
 9. Сложен въпрос - не помня, но ще се поровя! :)

  ОтговорИзтриване