5.04.2010 г.

Дребнави клюки...

Нека и аз да се включа със скверният си грешен глас в хора на дребнавите клюкари.
Апропо, кои са дребнавите клюкари?! Кои са тези, които хвърлят кал по нежното бяло и чисто лице на християнската вяра?!
Кои са тези мръсници, които трябва да бъдат изгорени на клада, за което дело християните имат подробни ръководства; набити на кол, разчленени, дамгосани, анатемосани и лишени от привилегията за вечен живот for ever (подробните ръководства са пак там, те са част от християнството - неотделима!)?! И ако всичко това е малко, а то е, да бъдат предадени на българското правителство, в лицето на ББ и ЦЦ, които да упълномощят Прокурора Роман Василев да ги арестува. Той знае как!
Хриситиянският принц Содано се обърна така към началника си, уверявайки го, че неговото безхаберие, на тези преди него и на тези като него, ще отмине като поредна атака на антихристите.
Това са тези мръсници, безбожници и алитерати, хора без морал и чест, които просто искат божиите служители да не се гаврят с децата им. Много или малко е това?
Това са хора като мен, които мислят, че всеки от нас е човек и това е напълно достатъчно. И ти си човек, и той, и тя... Ние, човеците, сме разумни същества, на които не е необходимо някой да стои над тях и да знае всичко... А те, видите ли, грешните, простите, незнаещите, неморалните съществуват само защото него го има... Само защото се надяват да им прости та да живеят вечен живот...

Ето ви малко храна за размисъл от сайта на Deutsche Welle, тези малки дребнави клюкари...
Ето и още от внушенията на баш християнина...
Ето ви и мнението на всезнаещият за науката:
„В молитвата си папата говори за перспективата животът на хората да бъде удължен за стотици години благодарение на постиженията на науката.
"Какво би станало, ако хората успеят, не да предотвратят напълно смъртта, но да я отложат за неопределено време, така че човек да достигне възраст от няколко стотин години?", попита папата. "По този начин човечеството ще остарее до невиждани размери, няма да има място за младите, способността за обновяване ще угасне, а безкрайният живот ще бъде не рай, а по-скоро присъда", прогнозира Бенедикт Шестнайсети.““
(копирано оттук: http://dnes.dir.bg/news.php?id=6148261).

Какво лицемерие?! И по въпроса за презервативите, и за „вечният живот!
Абортите намаляват избора на пастирите-педофили, а учените... Какво ще стане, ако учените ни „дадат“ вечен живот, а не Христос :))) Голям майтап, разира се! Когато това стане, ще мине известно време. Христовите тиквеничковчета, ще се усетят, че „увисват“, ще се извинят и ще ни убеждават, че така е станало, щото точно така е искал той...
Ще се повтори цялата трагикомична сага с плоската Земя и въртящото се около нея Слънце. На хората това не им прави впечатение, а и аз вече не се учудвам... Нали едно от „блаженствата“ е отредено специално за нищите духом! Очевидно не са малко... Аз като средно интелигентен човек се бих запитал, а защо бог - който и да е той, не ни е казал веднага, че Земята е кълбо, че тя се върти около Слънцето, че... Защо не ни е разаказал всичко това?! Нали той го е сътворил???!!! Ааа, може би, ни е изпитвал! Сигурно е така....

Някой ще каже, а защо примерите и атаката е само срещу католическата ерес, според православието :)
Ами защото и във всички останали секти, сектички и т.н., включително и в православното православие, нещата не са по-различни. Не са по-различни и при исляма, юдейството и будизма. Не са по-различни навсякъде където има заблудени, невярващи в себе си хора...

Накря, искам да задам няколко въпроса:
1. Защо вярват в бог - който и да е, жените?
Има ли религия на света, която да не ги поставя в подчинено, второстепенно положение? Има ли?
2. Защо вярват в бог - който и да е, мъжете?
Толкова ли е удобно да има някой над тях, да ги пази...
3. Защо вярват в бог - който и да е, учените?
Нали претендират, че са интелектуалният елит на света?
4. Защо вярват в бог - който и да е, хората?
Толкова ли е трудно да вярваш в себе си?!

6 коментара:

 1. Христос воскресе ,наборе, а ти мълча, мълча и накрая ...напълни гюма :)
  Наистина педофилството е отвратително престъпление и няма нещо, което да го оправдае, още повече, че е извършено от "божии" служители, но все пак, погледнато процентно ,са една нищожна част в сравнение с тези, ползващи гениалното творение интернет :) (Нищо против прогреса, но той има две страни, както знаеш)
  И пак за клади , за еманципация и пр. изтъркани лафове..
  Както съм ти казвал и преди, остави произволите на католическата ерес. Те са петно за християнството, както талибаните за исляма.
  Сега не излизай с номера, че и те така казвали за нас...То всеки казва каквото му отърва, нали?! Фактите говорят достатъчно, но по принцип те разбирам, както за мен чалгата е все една и не различавам стилове, така е и за вас религията.
  И Борис е избил 100- 200 човека за неизпълнение на канска заповед. Нали сам казваш - "Лош закон ,но закон".(Има материал в другия ми блог:)))
  А за вярата в себе си - хич не е трудно ,наборе и там е белята :))
  Много хора прекалено повярваха в себе си и виждаш какво става :))
  Най -банален пример и "съгражданинът" ти Бойко, който плюеш повече и от религиите :)))

  ОтговорИзтриване
 2. И аз така чух, наборе, от телевизора. Някакви старчоци все по тоя повод нещо мъцъха. То и джанките пак цъфнаха първи и тази година, но кой им обръща внимание? Дей е бог, дей е простата джанка?! Проста, проста ама каква ракия става от нея :)
  Между другото, мълчах по празниците щото с пълна уста не се говори, знаеш. А мойта бе по християнски пълна с агнешко, дроб-сарми, мезета, питиета и т.н. Не ми беше до религии :))) Аз съм на принципа „бодър и здрав дух в добре нахранено тяло!“.
  Що се отнася до Интернет - това е интересен феномен. Знаеш, че 90 % от трафика по мрежата е порнография. Не само детска, но това не променя нещата. Питам си се аз от доста време: Що ли никой божи служител не ревна от амвона да анатемоса това съвременно зло?! Що ли...
  Това едно. Второ - има ли значение колко божии служители са дали повод за дребнави клюки?! Един, двама, сто... Според мен няма. Имат значение ред други факти около дребнавите клюки, но... толкоз ми акъла. Явно не е много щом не побира божието величие в себе си...
  Към изтърканите лафове можеш да добавиш Баташкото клане, примерно или... всъщност, твоето е начин на мислене, тъй че наистина няма смисъл :)
  Все пак, вземи листче и моливче, направи си една табличка, напиши от едната страна религиите - по-основните, напиши от другата страна обещанията - най-важните, и ще видиш защо не ги различавам :)
  Да, Борис избил няколко човека; духовният му наследник Роман Василев разпъна 2 - 3 на кръста в петък, какво да правиш - необходимост... Необходимост да угодиш на началника... Поради този начин на мислене изтърканите лафове все още носят своя морален укор...
  И, все пак - по никого не плюя, наборе. Плюенето включва дребнави клевети, неистини и полуистини. Аз не виждам нещо, казано от мен, което може да се определи по този начин.
  А за бат Бойко - той не повярва в себе си. Той повярва, че е господ и това е голямата му грешка :)))

  ОтговорИзтриване
 3. Няма смисъл от диспут наборе...Най -общо, Бог ни е направил по свой образ и подобие и ние (вие) му го връщате като правите обратното :))
  Дълга работа...в това ви е предимството на атеистите. Дай да го видя, да го пипна, пък ,ако може и да му го отпера...тогава ще повярвам :)))

  ОтговорИзтриване
 4. Доста несъвършен бог, щом ние сме му образа и подобието, но както и да е...
  А, и не искам да му го отпирам. Не съм геронтофил :)))

  ОтговорИзтриване
 5. Да си призная, чудех се дали да коментирам. Избягвам, защото вярата си е право на всеки. Не харесвам, когато тя се натрапва и се сочат другите с пръст. Преди време, един човек, за когото съм сигурен,че използва вярата само за своя прослава,ме нарече животно, защото не съм признавал бог. С такива не се спори, а тези които вярват истински заслужават уважение, каквото и ние атеистите.

  ОтговорИзтриване
 6. Владимир Иванов,
  Абсолютно! Аз съм за пълна толерантност и признавам правото на всеки да вярва/невярва в каквото иска. Смятам за неприлично да се задава въпрос за вярата дори между близки приятели.
  Ставам изключително заядлив и нетолерантен, когато някой започне да се прави на морален съдник, разбирач от религии и да натрапва мнението си, относно религията на другите, особено пък на мен.
  Ако имаш търпение да прегледаш архива на моят блог, ще намериш потвърждение на думите ми.

  ОтговорИзтриване