30.11.2010 г.

Що така бе, Миме?

Вчера Набора написа един постинг с призив, към който се присъединявам. По тази причина няма да раздавам квалификации и да упражнявам словеса по повод на едни хора. Просто ще задам няколко въпроса.
1. Защо 29 (двадесет и девет) годишната Калина Илиева бе назначена за шеф на фонд „Земеделие“ с две (2!), пак повтарям - две (2) години трудов стаж? Дребните провинения, като подправяне на диплома за висше образование и т.н. са си на нейната съвест.
2. Защо хора с две (две) висши образования, взети не във Вселенския университет по мениджмънт и физкултура, находящ се в преоборудвания ТКЗС-двор на Цурцулево и с по-голям трудов стаж, не могат да си намерят работа? Въпросът не е личен, както изглежда. Познавам не един и двама такива люде. Така е. За „съжаление“, такива са ми познатите и приятелите, и близките, и обкръжението - хора четмовни и писмовни, и не само. Чувствам се галеник на съдбата, че нямам дори познати от управляващите... и преди, и сега.
3. Защо млади хора, на годините на въпросната персона или по-млади, също не могат да намерят средсттва за препитание? Разбирате, че не става въпрос за шефове на фондове, банки, зам.министри и обикновени синекури. Искат работа, която да им позволи да живеят така, че да не мислят за странство. Работа, с която да могат да отгледат и изучат децата си. Работа, която да им позволи да се чувстват хора. Хора, а не европейци или не знам какви си. Европеец да си е лесно. Човек, почти невъзможно...
Въпросите са много. Всеки от вас може да добави не един и не два. Но, нека да остане нещо и за след Нова година... Като например, удължаването на магистралите, води ли до намаляване на износа на бели робини, поради очевадната възможност да работят „у дома“ при по-добри условия...

ПП. А ето тук нещо "ново" по темата Консултанти...

16 коментара:

  1. Аз, slavuncho, ще продължа да си пиша срещу "онези" хора и по празниците (заради тях в тази страна има хора, че и деца, за които няма празник, нито делник, а само непреодолима мизерия). Само при теб и при Кръстю ще избягвам подобни намеци до края на годината (заради инициативата ви ;). Но иначе - много уместни въпроси си задал! За пореден път, де! (Само да можеха и да те чуят които трябва и...)

    ОтговорИзтриване
  2. Защо ли?
    МИ то отговора отдавна си е ясен, още откак у нас на мястото на тоталитарният режим, дойде бандокрацията с Великата Криминална Революция чиито най-ярки победи бяха приватизацията и изкуствената девалвацията на лева. Чеда са и мутрите в бизнеса и политиката.
    Какво очакваш в една държава в която бандитите наместо в затвора са в МС и в парламента ?

    ОтговорИзтриване
  3. Станислав Янков, аз само подкрепям, че човек трябва да се спре за малко и да се позамисли. Кръстю, доколкото е обявил своите позиции, има и други причини за това.
    А за чуваемостта - ако я имаше, нямаше да се налага да кръщавам блога си по този начин :)

    ОтговорИзтриване
  4. valsodar, лошото е, че много от нас - не изключвам себе си, могат да си зададат въпроса: „А ние къде бяхме през това време?“. Може би оправданието е в името на блога ми :))), може би...

    ОтговорИзтриване
  5. Там бяхме, наборе!Строяхме капитализъма! Аз си направих фирма и грешката беше, че тръгна много добре!(смях)
    А за дипломите и пр- нали знаеш въпроса :"Ти кат си мноо умен, що си беден?" - и всичко отива в канала
    За стажа -че то и премиер имахме дето това му беше първата работа :)))
    --
    Украсяваш ли елхата, или ще чакаш до Никулден?

    ОтговорИзтриване
  6. Ние къде бяхме ли?
    - На прага на физическото и духовно оцеляване. И оцеляхме, въпреки всичко. Ние сме съвременниците Слави и като такива, нямаме правото да си мълчим.
    Борим се със средствата с които можем, с позицията си, с личният си пример, с идеите си - в противовес на медийната война срещу будните днес.

    ОтговорИзтриване
  7. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  8. Наборе, преди Никулден е св. Сава :)
    Елхата украсяваме на 24 декември, да я има за Бъдни вечер, а я разтуряме на Йорданов ден.
    За стажа - няма да забравя, как ми увисна ченето, когато г-н Праматраски стана министър. Това му беше първата (!) работа..., тъй че имаме традиции.
    Нали знаеш, че навремето имаше един лаф за това, кой чука хубавите девойки: „Отличниците, отличницитееее!“. Сега вече са паричковците :(

    ОтговорИзтриване
  9. valsodar, някак все имам чувството на вина, че оствяме на децата си нещо, което няма много общо с България...

    ОтговорИзтриване
  10. Слави, това ни е кармата - да се родим в тежки времена. Да се борим с неправдата, с трудностите и доколкото ни позволяват силите, чрез самите себе си като присъствие да променяме настоящето, а чрез него и бъдещето след нас.

    Задай си въпросът - А ако ни нямаше, какво бъдеще щеше да остане на тези след нас?
    Ако всички се примиряваха безмълвно с неправдата, какво Зло щеше да се роди за в бъдеще?

    ОтговорИзтриване
  11. :) за някои тежки, за други много добри... Важното е, кой от коя страна на палачинката е. Очевидно ние сме от долната. Няма абсолютна справедливост или истина. Остава ни само утехата, че ние сме от добрите :)))

    ОтговорИзтриване
  12. "Който приживе постигне рая, ще наследи и ада"

    ОтговорИзтриване
  13. :)PS - Знам, наборе, че не те успокоява, ама за сега това е

    ОтговорИзтриване
  14. Наборе, имаше една приказка, че ада е тук, на Земята. Май има нещо вярно. Като гушнем букета ще разберем истината :)

    ОтговорИзтриване
  15. Ами, просто ще ни посрещнат с думите - Я, вие закалените елате насам, имаме една малко по-особена задача за вас. ;)

    ОтговорИзтриване