11.08.2010 г.

Византийските комари

Шибан народ, както казва Божидар Шибания Димитров. Юркат ни насам-натам като овце. До сега от Гърция идваха само отрицателни примери. Ония мръсници, със заплати и пенсии в пъти по-високи от нашите, протестират ли, протестират! Ние, потомците на 2 - 3, че може и 4 хилядолетна държава, обиколили половината земно кълбо, гордо търпим и мълчим. Това не значи, че сме шибани, а просто мълчаливи. Така сме оцеляли при християнизацията, ислямизацията, разните присъствия и отсъствия и най-вече по време на демократизацията на шибания народ и капитализацията на нетолкова шибаните ни управници през последните 21 години...
Шибаните* византийци ни изпращат шибани комари заразени с западнонилска треска (???). Ако беше по Тошово време щеше да е източнонилска, но сега... сега няма как. Само западна! Другите са безвредни... Та византийците, като не можаха да ни заразят със самочувствие, достойнство и гордост поне с комарите да ни очистят...
Така си върви живота. Нашите министри ни шибат, гръцките комари ни хапят, а Бойко Цветанов ни обеща, че за три години ще станем средни западно-европейци, каквото и да значи това... Не казвам „пази боже“, щото от 1994 г. и божето забрави, че е българин.

* Ако ми се расърдят да се консултират с Божо Шибания.

4 коментара:

  1. Божо каза, че шибан не е обидна дума, та се чудя дали така да се обръщам към него и останалите от кабинета? Интуитвно ще си представям, че с тях сме колеги - каквото и да значи това ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Наборе, един глупак искал да се отърве от жена си, но без да излезе виновен. Питал тук там и един зевзек му казал, че ако за 12 часа я шиба 3 пъти ще умре и готово.
    Една неделя я шибнал сутринта,тя се развеслила и взела да шета, след 4 часа пак я нашибал, тя още се разшетала, даже му купила мастика.
    След 4 часа -пак шибане - оная грейнала, взела да си тананика песен.
    -Пей, пей, не знаеш след три часа какво те чака, мърморел си той .(смях)
    ---
    Не знам дали е по темата, ти кажи....

    ОтговорИзтриване
  3. Емо, за съжаление, те не са единствените ни управници, на които да им подхожда това безобидно, но изпълнено с дълбок емоционален заряд и смисъл определение.

    ОтговорИзтриване
  4. По темата е наборе! Шибането винаги е по темата :)))
    Все пак, по примера на въодушевлението на тази нещастна шибана булка, продължавам да си мисля, че не сме чак толкова шибан народ. Нито песни пеем, нито шетаме все още. Значи ни е малко шибането! :)))

    ОтговорИзтриване