31.08.2010 г.

На Aria

:) Този постинг е провокиран от колегата-блогър Aria и нейният коментар в предишното ми писание.
Отговарям на коментара с постинг защото искам да обясня на повече хора причините за писаното от мен. Лаская се от мисълта, че това може и да ги интересува.
Наистина, блога ми внушава на читателя едно непрестанно мърморене, недоволство от почти всеки и почти всичко. Снимката ми е автентична, но - предполагам, че повечето хора са изградили образ на затворен и вманиачен особняк, който освен за кучето си май не намира добра дума за нищо. С една дума хейтър и то в тежка форма...
Хората, които ме познават лично не са малко и не са от скоро. Те знаят, че горното самоописание не е вярно. Не е моя работа да напиша това, което мисля за себе си. Най-вероятно не е вярно :)))), но - в общия случай, се възприемам като нормален човек, на жизнения път в средата (и това ако не е оптимизъм!), който се радва на живота и има много поводи за това. Такъв е личният ми живот с близките ми хора.
За съжаление, в битността ми на обществено животно, имам много разочарования от разминаването на моето разбиране за нещата с това, което се случва около нас. Глупостта, алчността, простотията много ме дразнят и - най-вероятно, това раздразнение ми пречи да видя и положителните неща в обществения живот у нас и по света :). Може би, натрупах много тъга, поради причината, описана в една дебела книга. От друга страна, знанията не са нещо, с което изпъквам измежду тези, които ме четат или които аз чета в мрежата.
Мисля, че всеки от нас е намерил начин да съчетава представите си за света с реалността. Моят е такъв. Във виртуалният свят съм мрачен мърморко, в реалния... на мен ми е добре :)))

6 коментара:

  1. Да си позитивен не означава непременно да се усмихваш постоянно :), това го могат само едни доста'шумни' хора, които живеят в едни доста 'шумни' къщи :)

    ОтговорИзтриване
  2. Славчо, благодаря. Чета ти текстовете и вОпреки това нямам впечатлението, че си мърморко или хейтър, само напоследък го даваш доста "егоистично". Та затова реших да те призова да почерпиш с нещо в по-положителния спектър :-). Очаквах да е нещо за кучето :-).

    ОтговорИзтриване
  3. knucker, първото, което ми мина през ума за постоянно усмихнатите хора, бе за политиците. После се сетих за „другите“, после пак за политиците :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Aria, този самоанализ, може би, бе по-необходим за мен :)
    Да, имам за какво друго да пиша - за внуците, за дъщерите, за жените около мен, за кучето, но... това са лични неща и... все пак преди седмица писах за кучето :)))
    След чалгата най-неприятни са ми жълтите вестници и въобще медии, и брадъри, и т.п. Не ме интересува кой с кого спи, как спи, какво дъвче, къде ходи, какво го боли и т.н., и т.н. Разбира се, там става дума за „звезди“, а аз не съм такова интелектуално чудо, за което съм благодарен комуто трябва...
    Спирам, че пак ще стане коментар-постинг :)))

    ОтговорИзтриване
  5. slavuncho , като се сещам за нас и начинът по който ни възприемат, знаеш ли за кой образ първи се сещам? - за старците на балкона от Мъпетшоу. :)

    Клоуните се мъчат да хвърлят прах в очите, а ние си седим и цъкаме с език ! :)))

    ОтговорИзтриване
  6. :))) Да, ние сме на границата между поколението на интернет и вятъра и мъглата преди него... динозаври...

    ОтговорИзтриване