19.04.2010 г.

Недосегаемите шменти-капели...

Как да ни е наред футбола, като нищо в държавата не е наред... Това го разбира всеки средно интелигентен запалянко и отдавна не обръща внимание на ставащото в и около него (футбола) у нас.
Същата работа се оказа и с „Недосегаемите“... то, не че някой е очаквал нещо друго...
По другите „демокрации“ недосегаемите, като недосегаеми. Видни бизнесмени, мастити политици, стари аристократични издънки, свещенници, обрекли се на вярата по неверски причини и т.н.
А вижте у нас.
Средна възраст на Недосегаемия - тридесетина година, никому неизвестен, нооооооооооооо мноооооооооооого опасен!!! Като го срещнеш (щото като им гледам снимките, те са между нас) само от аурата му получаваш обриви! Изглежда това зловредно излъчване са напипали прокурорите и цветарките, и - веднага в кауша! Да, ама... кво се оказа?! Пак нещо не е така. Разбира се, виновни ще бъдат съдиите, ще ги оплюят, американският губернатор ще ги посочи с пръст, но... нали те все пак са съдии, а не представители на някакъв герберски конвент или губернски подлоги, каквито искат да ги направят ББ и 2хЦЦ.
Та тъй! Треперете!
От някое време всеки от нас може да се окаже я недосегаем, я... - не ги помня всичките дето им организираха хайки... По тази причина, носете си винаги четка за зъби, чисти гащи и презерватив - за всеки случай... Не забравяйте и някоя малка сума - не повече от 10 - 20 000 евро за някое подкупче тук-там. Така, ако ви сгащят цветарките ще сте подготвени да изкарате няколко часа в ареста, докато се установи обективната истина за Големият взрив. Не се надявайте на падането на тези греди от власт, щото народа сега е зает с друто. Кефи се на поредният брадър и докато не свърши не чакайте електората и проектоелектората да се занимават с друго. Много ще им стане наведнъж - хем ВВ - нон-стоп, хем ББ те сочи от екрана с пръст и вика: Дръжте материала!
Айде по-полека... По един акъл имаме и той за всичко! Пък по избори съвсем го няма... що ли?

Ето ви накрая нещо за разтуха. Убедете се, че нещата са зле, но... могат да бъдат и по-зле :)))
А това съвсем ще ви зарадва!

7 коментара:

  1. Наборе,повечето е тъй, само не разбирам защо хленчиш за съдиите?!
    То е ясно,че сме губерния, преди с руския Брат поне си набиваха обръчите на саме, ама сега срам нямат..то и журналята имат заслуга, набиха в главите на средния избирател, че щом е американец, е половин извънземен :))
    Криви ли, прави ли пуснат ли ги под гаранция за смешна сума ,равна на джобните им пари и ....няма доказателства. И как ще има?! Като насвият този, онзи свидетел и ....това е.
    Ти поне си мислещ човек.
    Права права, ама има и задължения, нали?!:))

    ОтговорИзтриване
  2. И сетне, на ония ,западните недосегаеми дядовците им какви мислиш са били?!Бетер плашила от нашите.Само, че повечето са натрупвали голямата пара в колониите и не са дразнели "обикновенния избирател".
    Тук ,както е казал Стамболов - "Една шепа народ сме, всички сме под една черга и си знаем миризмите и на парфюмите и на пръдните"
    Сетне градската ми социоложка вика :"Българинт не обича богатите".
    Че как ще ги обича, като забогатяха под носа му, на гърба му, че и една педя по-долу. :)))

    ОтговорИзтриване
  3. А, прав си за повечето неща, но :), както се казва...
    Ако има читави доказателства при арестуването на някой много малко съдии ще си сложат главата в торбата. Вярно е, че и доказателства могат да се манипулират, но и това не може да става непрекъснато и всеки път.
    От друга страна и външният натиск е много голям. Хванат ли някой първо ББ му издава присъда, след това м-е-е-едиите обяснявт на електората какъв престъпник е и... тамън да му отлежат главата и съда го пуска поради липса на доказателства! Добре де. Корпуция един път, корупция два пъти, ама то...
    Споед мен това е очеваден опит за разправа с политическите и най-вече икономическите противници с помощта на съда и прокуратурата. Е, така не може!
    Всъщност - може, но не трябва!
    Ще кажеш, ами защо тогава сме на тоя хал. Няма ли престъпления. Има, разбира се. Но тези, които ги правят очевидно ги правят с акъл. Следователно, с акъл трябва да се вкарат зад решетките, а не с рвение и лов на вещици.
    Да де, ама откъде тази опция (акъл) у герберите?!
    Преди години същите опити направиха и сините, като бяха на власт. Тогава имаше предложения, които стигнаха доста напред по бюрократичната пътечка, да те окошарат само заради това, че на комшията ти се е сторило, че живееш по-богато! Не минаха, но... начина на мислене остана. И сега промените, които се правят в репресивната част на законодателството имат същият контекст - анонимни свидетели, някой чул, че другия казал... Такива работи.
    По времето на Рим нещата са били доста по-чисти и почтени. Императора, като не хареса някого, умъртвява го, конфискува имотите и всичко свършва бързо и чисто, до следващият път... Сега хем искат да те изкарат престъпник, хем да ти вземат всичко, хем и да те оставят да се мъчиш, щото сме демократи, знаеш ли.
    Е, някои късметлии минаха по късата процедура...
    Така виждам аз нещата. Каквото и да се прави, трябва с акъл да се прави. По тази причина плачковците, смешниците и цветарките да се хванат за ръчичка и да ходят да понатрупат тъга, пък после другите работи...
    И, ако се върна към началото на коментара ти, плача, защото един беше казал: „По добре хиляди престъпници на свобода, отколкото един невинен в затвора!“; плача, защото пороазиите, които започва ББ, няма да могатда се оправят и 50 години след като „материала“ го забрави...

    ОтговорИзтриване
  4. Ония не е бил много прав. Пък и като погледнеш, в нашите затвори какви са?!
    Хайде остави политическите и икономически разправи. ..Скоро гледах разговора на Карбовски с майката на убитото момче в студентския град.Дето четирима са го ритали докато го убият.
    Сега ОЩЕ се влачи делото, всички са на свобода и се чудят кой точно ритник го е убил. И така, работата се оттича.
    Доказателства:)))
    То може да хванат някой да изнасилва някоя и да го обърнат ,че няма такова нещо. Просто ще я завъртят ,че е я чесал по пъпа, само,че от вътрешната страна :)))
    И обикновенните съдии в повечето случаи не са виновни , ония горе са истинските недосегаеми, знаеш как се избират...Писах за това, ама май не си го чел. След малко ще ти дам линк в следващ коментар,и кажи не е ли тъй.
    А тия ....общи приказки за единия невинен,май у нас не са много на място.
    Не си ли ч
    увал какви несиметрични присъди има?! Някой за един бон виси с години, а друг- ебал мамата на държавата, нали.
    Впрочем, какво стана с Топлото ?!:))))

    ОтговорИзтриване
  5. Впрочем, чел си го, но си забравил ,или нещо имаш бъгове и си започнал да смесваш това, което трябва да е, с това,което Е.:)))
    Виж го пак и кажи не е ли точно тъй:
    http://kjelqzkov.blogspot.com/2010/01/blog-post_9822.html

    ОтговорИзтриване
  6. Що се отнася до невинния в затвора мисля, че този дето го е казал е бил много прав. Щото оттам се почва. Иначе става като 1923, 1944-56... Спира камионетката пред някой и ходи го търси после...
    Преди да се произнесе съда трябва да има неоспорими доказателства за виновността на заподозреният. Това дето го дават по по-старите американски филми, когато адвокат и прокурор се надприказват и си разменят фриволни закачки, а съдебните заседатели мигат на парцали, го няма. Виждаш във по-новите филми - за всяко нещо трабват неопровержими доказателства. Ако ги няма, това не е съд, а конвент. Той не произнася присъди, а декрети за саморазправа с неудобни лица.
    Това, че те възмущава търсенето и бавенето - според теб, на присъдата по убийството на момчето е неизбежно. Очевидно прокуратурата и цветарките не са доказали кое от момчетата е нанесло смъртоносният удар. Как да се произнесе съда в такъв случай? На всичките еднаква просъда? Да, но това тогава няма да правораздаване, а правоналагане. Такива присъди не са издавани и по Татово време, но сега може и да започнат... щом така се възмущават гражданите...
    Трябва да се докаже кой е нанесъл смъртоносният удар и да се осъди на съответният срок, останалите са съучастници. Убиецът е един. Колективна вина няма.
    Ти защитаваш някаква теза, с която слагаш стотици хора под един знаменател. Същото е като с лекарите. На мен до сега лекарите, сестрите, санитарите в различни болници буквално са ми спасявали живота пет пъти. Мога ли да кажа, че всички лекари са корумпирани или некомпетентни?!
    И т.н., тя лакардията е дълга...
    Аз не знам какво ти пречи ВСС. Делата се гледат в районен, в грдски съд, обжалват се... ВСС е много далеко. Още повече при съдиите няма подчиненост както при прокурорите.
    В крайна сметка - не защитавам и не нападам никого. Законът трябва да се спазва такъв, какъвто е. Останалото е беззаконие, от което не се сещам по-страшно.
    Гледа ли репортажа за София и за реда за паркиране. Ако общината си събере глобите може не жълти, а направо златни павета да нареди по улиците. Защо не го прави? ББ, докато беше кмет, всеки ден плачеше, че Станишев му зел парите. Да си чувал да е събирал глоби? И аз не съм...

    ОтговорИзтриване
  7. Аз на лекарите също има за какво да съм благодарен и то е съвсем друга работа.
    Накратко -протакането няма да реши по-добре кой е нанесъл последния удар.НАПРОТИВ. Спомни си сестрите Белнейски, не ми отговори какво стана с Вальо Топлото...и пр. други. И как за 20!!! години доказателства не стигнаха поне за ЕДИН голям играч да яде хурката.
    Или са много хитри, или нещо в правосъдието куца. Като почти всички ,дето като влязат в ареста и грабват патеици или хукват по лекари. Иначе от работа "на ползу роду" не им остава време да се погрижат за здравето си..:)))
    И нещо ,с което да те разсмея : Имам един адвокат познат ,преди често се черпехме с него ,горе-долу и той набор.Имал един професор като следвал ,който им казал :"Като бях съдия, водих дело за едно изнасилване, и на тоя дето.. вършил работата му праснах 5 г., а на ония другия, дето и държал краката - турих 7.
    Ония е бил на зор, поне а тоя от какъв зор ще я държи?":)))

    ОтговорИзтриване