7.04.2010 г.

Европейска работа...

Знаете, че живея в къща. По това време на годината започва нашествието на мишки, плъхове, мравки, пеперуди и т.н. „малки братя“, които се опитват да завладеят структурирано и цивилизовано Lebensraum. Сигурно и те имат своите малки хитлери и наполеони, защото войските им са организирани добре и не се предават лесно... Все пак, щом отново пиша тези редове „победа будет за нами“!
Тази година в борбата включвам нов нюанс. Вече писах един път, че когато хвана мишок или плъшок в капаните, бързо го пускам от хуманитарно-икономически съображения. Хем да не се притеснява дълго затворен, хем да няма време да се окопити и да излапа примамката - парченце кашкавал. По този повод станах за кашмер на семейството и комшиите. Всички ме бъзикат, че хващам едни и същи екземпляри, които разбират, че след като си хапнат кашкавал ще бъдат пуснати, и за това сами налитат в капаните. Даже се блъскат на вратичката. За да докажа, че не са прави, мислех да маркирам малките нахални типове с някаква боя, но реших, че разходите за кашкавал стигат! Всъщност, мързела надделя... От друга страна има косвено доказателство за моята правота -  до сега не са се хващали по два плъшока или мишока, което показва, че блъсканицата пред вратите на капаните е местна легенда.
Все пак, с оглед на конюктурата, реших да дам и моя принос към борбата с кризата. Вместо кашквал тази година купих отрова. Освен „добрата цена“ в мен се загнезди и една вътрешна удовлетвореност и трудно прикрита гордост, когато разбрах какъв нежен хуманист се крие зад мрачната ми муцуна. Ето и конреният повод (цитирам част от Упътването): „Рат-Веном блокчета е ефективен препарат със забавено действие, при което плъховете и мишките умират безболезнено от вътрешни и външни кръвоизливи. Рат-Веном блокчета е икономичен и удобен за работа препарат.“.
Та така, по човешки, реших проблема...

11 коментара:

  1. Наборе, първата част ме разсмя яко, но с тоя Рат-Веном ми замръзна усмивката...Дали не са ми отровили кучетата с него?! Виж какво пише в упътването, може би става не само за плъхове..
    Това едва ли ще реши нещо ,но ...:(
    Впрочем, не повръщаха, външни кръвоизливи нямаше, аутопсия не правихме и не знам за вътрешни...
    Абе, науката напредва, ако не е това, нещо подобно ще е ...

    ОтговорИзтриване
  2. :) Добре, че нямаш съселчета. Това, като те погледне с тия кръгли очета и усмихната муцунка, пък и като му погледнеш пухкавата опашчица, ще го оставиш да ти се катери на главата, докато си жив. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Наборе, не знам. Категорично се забранява до тях да имат достъп бозайници. Пише също, че може да се поставят и в канали и затлачени водоеми. По този повод пише, че са опасни за рибите и бозайниците. Представляват цилиндри 2 см. високи, 2 см. в диаметър, направени като зъбни колела.
    Наука. И това е кофти решение, но пак е по-добре от от онези капани дето ги пречупват през средата.

    ОтговорИзтриване
  4. Ето това е! А аз толкова години се чудя на какво приличат и по какво си приличат бившата и настоящата съпруга!
    Съселчета! Ще знам вече :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Хихихи, повярвай ми, предпочиташ жените си! Няма друго такова животно нервокъс ... и в същото време ... :))

    ОтговорИзтриване
  6. Аз съм от тези динозаври, които смятат, че човешкото същество е цялостно, ако е от двете си половинки - мъжът и жената :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Аха, каза ли си най-после :)))
    ...........
    Това е майтап, ама що си мисля, че ако ме пречупят през средата ще предам по-бързо Богу дух, отколкото ако чакам да се спомина от кръвоизливи?!
    ...
    По-добре, ама за нас ,нали ? - искаме да трепем, но без грозни гледки. Един вид - пак ЕГО-то :)

    ОтговорИзтриване
  8. Помниш как ни учеха колко хуманна е неутронната бомба :)))
    И пак стоеше въпросът: хуманна, но за кого? :)))
    За егото... Не съм привърженик на Фройд и егопсихоанализата. Мисля си :), че действията ми са определени от разума и знанието, което може да ме определи като реалист-агностик :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Грешка при писането: гностик, разбира се! :)))

    ОтговорИзтриване
  10. То и аз не съм привърженик на Фройд, ..и искам да съм добър диагностик...И напоследък май ми се отдава...де да бях и преди 20 години така добър:)))

    ОтговорИзтриване
  11. Знаеш изстраданата истина:
    Ако младото знаеше, а старото можеше...

    ОтговорИзтриване