2.11.2009 г.

За смисъла на нещата

Прегледах последните си постинги и, логично, би трябвало в чест на 100-те дни* на Бойко Борисов да обобщя написаното, да придам по-голяма сила на изказа, да... Да, ама не! Този човек е дотолкова самовлюбен, самодоволен, самодостатъчен, че мяза на турски пехливанин, намазан с мас - всичко се хлъзга по него и той блести на слънцето на народната любов. Далеч съм от самочувствието, че той или някои от обкържението му, четат написаното от самотни блогъри, като мен. По тази причина пишех за омаяните му избиратели. За това, да не се изпълни заплахата му, че ако „някои“ много знаят, ще предизвика предсрочни избори и „народа“ ще му даде пълното си доверие. Демек, ще има мнозинство в парламента, а защо не и конституционно мнозинство. Ако съм откровен, това не е невъзможен сценарий... Начело на Чалгария трябва да е Чалгаджия, докато... докато на тези, които поддържаха със същият плам и унес Луканов, Виденов, Костов, Симеон и Станишев им бъде създаден друг медиен герой -спасител, удобен за момента... Тогава, под цирковото шапито светлините ще заблестят по-ярко, ще поразмесят цветовете, ще разместят муцуните и в центъра, под трапеца, отново ще бъде издигната Избирателната Урна - сивмол на бъдещето на нашите деца, внуци, родители-пенсионери, на свободата, на демокрацията, на по-малкото зло, на... лепете по стените й хрумнали ви лозунги. Всичко, което напишете ще бъде вярно! Следва познатата „демократична процедура“ с участието на основният материал на демокрацията - електората, и ето го „Някой“, целият в бяло, повежда България там, където и налъмите не цъфтят. В този ред на мисли, взех решение в блога си да не се занимавам повече с българска политика, политици и тем подобни. Не за друго, а защото е безсмислено, а извършването на безсмислени действия е най-голямото унижение за моя разум. * Впрочем, на феновете на тази „демократична традиция“, ще си позволя да препоръчам да се поинтересуват откъде започва тя...

8 коментара:

  1. За политиката в блога си прав.В повечето случаи написаното четат хора, които мислят по подобен начин, а тези които случайно попадат на написаното просто четат, но не възприемат.

    ОтговорИзтриване
  2. Така е. Общо взето, блогът е по-скоро отдушник. Не се изживявам като ментор или пропагандатор, просто някои неща, меко казано, ме дразнят.
    Снощи гледам как българчета отново спечелили математическо състезание в Индия - страна известна с математиците и програмистите си, и какво? Разбира се, в края на новините. И, вместо в „Малкият коментар“ да зададат въпрос към хлапетата, свързан с това събитие, те ги питат: „Как ще излезем от кризата?“...

    ОтговорИзтриване
  3. Ми да, напълно си прав - за политик може да се говори, едва след като той започне да се занимава с политика, а у нас не виждам това да се прави, от който й да е сред тях.
    Обслужване на нечии добре подплатени интереси - да, но политика, прокарване на волята на избралите го - такова чудо не се е случвало никога у нас в новата ни история.

    По тази и причина те разбирам много добре, но... що да не им тегли по една майна човек, когато си го заслужават не знам?

    Лумпен-пролетариатът тържествува наложил псевдокрацията.
    А ние да си мълчим и да си му правим кефа ли?
    Едва ли ще се случи, познавам си те до някъде добре и знам, че пак няма да издържиш да си мълчиш пред неправдата и простотията.

    ОтговорИзтриване
  4. Сигурно си прав. Едва ли ще устискам, но от псуване ми излязоха пришки на езика и на пръстите, а ползата никаква!
    Народа търчи гласува, овластява, след това риве кат мома за щяло и нещяло...
    В едно те подкрепям с две ръце - да наблегнем на свинското и винското, пък който иска да хрупа програми и бюджети :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ами, как бе казано на времето в лекциите по Марксизъм-Ленинизъм... качествените промени идват едва след количествени натрупвания, т.е. трябва още много да бъде бит.. @н и унижаван българинът, дорде се достигне критичният му предел на поносимост, който надминава всички дебелокожи по света.

    500 години робство не са шега работа - голямо прочистване е падало тогава и тъжното е, че то не е дело само на поробителите, но и на поробените, унищожили най-будните сред тях, в името на собственото си гарантирано оцеляване.

    Тогава са се родили и срамните за всяка една нация поговорки "Преклонена главица сабя не я сече" и "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло".

    Промените, които следва да протекат ще се случат много бавно и по още една причина - демографският срив, който заплашва с изчезване нацията ни.
    Съчетано с обезличаването ни, под егидата на световният лумпен-пролетариат и налагането на псевдо-културата на потребителското общество, тенденциите са повече от тревожни.

    Нищо чудно накрая да сберат такива като мене и тебе, де все мътят водата и да ги натирят в резерват, за да не пречат на безумците с идеите си. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Мисля, че вече са ни подмамили в резервата. В блогосферата на пръв поглед всичко е демократично, свободно, пишеш каквото и за когото искаш...
    В крайна сметка кому пречим, освен на себе си, може би...

    ОтговорИзтриване
  7. Малко напомняме на онова индианско племе от "Параграф 22", което все си е страдало от късмета. :)))

    А нашият е - да живеем в интересни времена на изпитания и промени.

    ОтговорИзтриване
  8. Е, ще изкараме така още 50-60 години, пък после ще му мислим :)

    ОтговорИзтриване