15.10.2009 г.

Изненадааа

Гледам си вчера една телевизия, щото не мога да гледам две. Не, че не мога да си раздвоя вниманието или нямам два телевизора, а просто нервите ми не издържат, и виждам безплатна реклама на нов седмичник - "Галерия". Останах заинтригуван от обещанията на Патрашкова и взех, че си купих първия брой... От години не чета вестници. Причините за това мисля, че са ясни, но що народ гласува за Него, що и аз да не се подлъжа да си купя бр.1, година 1 на "Галерия"?! Ако разума бе се обадил, трябваше още при вида на първата страница, още на сергията, да се сепна и да не давам 90 ст. за туй нещо. В случая, 90 ст. не са малко пари ако се има пред вид съотношението цена/качество, където качеството клони към минус безкрайност... Убедил съм се - от собствен опит, разбира се, че човек е упорит в грешките си. Не само, че купих туй нещо, но го и зачетох... Ще ви пощадя - няма да го преразказвам! Все пак, беглия ми досег с него ми осигури още 20 години без допир с пресата. Между написалите го са имената на хора, които някои у нас наричат журналисти. Няма да ги споменавам. Ще вземе някой да ги запомни и после - защо Херострат запали библиотеката?! Въпреки всичко, въпреки жаждата за пари, за власт, за слава, човек трябва да има и капчица съвест. Когато и нея я няма се получава това, което у нас се нарича вестник - жълто, сигнално жълто, диарийно жълто и черешката на тортата - за сега, е "Галерия". Да ни е честит!

4 коментара:

  1. Бля-бля-бля. Това си написал. Хубаво, имаш мнение, ама аргументирай го де. Звучиш като тези вечно недоволни и начумерени хора, на които все нещо трябва да им е на терсене, иначе няма да им е интересен деня. Не си казал абсолютно нищо, освен мрънкане. Ако вестника е кръгла нула, то поста ти за него, не се различава много от вестника.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за изказаното конкретно мнение. Не знам на кого точно, но в мрежата никога не е сигурно 100 % кой кой е.
    От друга страна - толкова мога, толкова пиша. Въпреки това, в бъдеще, направените ценни препоръки ще бъдат като обеца на ухото ми!

    ОтговорИзтриване
  3. Е аз не експериментирам с купуването на вестници.Преди години ги купувах заради кръстословиците, но дори и те взеха да се повтарят и станаха безинтересни. Сега ги използвам само за печката. Мисля,че времето им свършва и то не заради електронните медии, а по-скоро заради зависимостта им от рекламите в тях. Те са доста ефективен начин за цензура и безличие.

    ОтговорИзтриване
  4. Електронните им събратя по нищо не им отстъпват вече, а и пренасянето на основната част от рекламния пазар в интернет дава своите резултати.

    ОтговорИзтриване