10.02.2012 г.

Умно село


За тази картинка, наречена помодерному „лого“1, са броени 240 000 лв. грешни пари. Тя говори сама за себе си, но нищо не казва за обекта, който представя. Няма да падна толкоз ниско и да продължа да обсъждам „художествените“ ѝ качества и информацията, която носи. Очевидно е донесла каквото комуту трябва...Тук няма да спомена и за лудия и зелника, но очевидно е достатъчно да познаваш „точният човек“ и няма да ти е необходимо да играеш тото, примерно.
Както се вижда от статията тук, министерството на икономиката ще хвърли още 2 264 000 лв. за „изработка на стратегия за нов национален и регионални туристически брандове (виж 1)“.
Така е. Докато умниците тук се терзаем за разни АСТА и тем подобни, глупаците си знаят работата... Ха, наздраве! (студената вода е на левия кран!)




1Логото (от гр. λογότυπος = логотипос) е графичен елемент или емблема, представящ по определен начин корпорация, сдружение, организация, продукт или дори отделна личност. Логата са или изцяло графични (символи или икони) или с придружаващ текст, интегриран като част от логото. Често в средствата за масова комуникация, думата лого се използва като синоним на понятията търговска марка или бранд (марка).

8 коментара:

  1. Наскоро по телевизията се завъртя една реклама приканваща ни да дарим пари за семействата на загиналите полицай (в което по принцип не виждам нищо лошо). Рекламата върви всеки ден в прайм-тайма.
    Без да омаловажавам човешката трагедия, аз се запитах, колко полицай са загинали в последно време? Зададох си и други въпроси:
    1. Колко струва рекламата?
    2. Кой я е направил?
    3. Стигат ли набраните средства до семействата на загиналите?
    4. Защо не се ползват средствата дарени от общините за целта?

    ОтговорИзтриване
  2. Иронията е, че тези, които могат да се направят на благодетели, обикновено са същите, които полицаите преследват. Не изпадам в пролетарски настроения, но за мен много пари не се печелят по честен начин, с много малки изключения.
    Една от причините да се събират данъци е натрупването на средства за социални дейности. Всяко акумулиране на пари от държавата трябва да води до тяхното преразпределение на нуждаещи се групи от населението. За съжаление, по-голямата част от данъците отиват за разходи за държавната администрация, които в повечето случаи са завишени или неоправдани.
    Рекламата за мен е една огромна перачница за пари в цял свят, въпреки че много теоретици на пазарната икономика я възприемат като една от мантрите на това общество.
    Въпросите са ти резонни, но реторични, струва ми се :)

    ОтговорИзтриване
  3. Не знаех, че парите толкова са се обезценили...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Икономистите казват, че лихвата е цената на парите. Според мен парите винаги имат различна цена, а дали да се плати е друг въпрос :)

      Изтриване
    2. http://www.bgpatriot.com/resources/Silvio_Gesel.pdf
      Вчера четох за "свободните пари", разрових се и го намерих. Не съм го чел още :-)

      Изтриване
    3. Благодаря! Не съм чел нищо от него. Ще я прочета, пък ще видим какво ще излезе :)

      Изтриване
  4. 240 000 лв за това нещо? Това си е чиста подигравка вече!
    Трейлъри

    ОтговорИзтриване