31.01.2012 г.

Декларация


Цитат:


Напъва ме да декларирам, защото се чувствам задължен от изказването на чиновникът Колев, че:
Първо. Не съм младеж, в контекста на неговата словесна полюция, а и не ме наричат „блогър“ - имам си име и то е ясно изписано. Демек, не съм анонимен...
Второ. Нито големи, нито малки телекомуникационни компании нито ме подбуждат, нито ме възбуждат. В кухината между ушите все още имам нещо, което ми позволява сам да преценявам какви да ги върша.
Трето. Чиновникът Явор Колев, който дори е и началник на сектор в държавната структура ГДБОП да вземе да си спомни от чии данъци получава заплатата си и оттам да си направи извода чии интереси да защитава в бъдеще.
Като ще си правим просташки намеци и аз мога да попитам, а на него кои компании му плащат хонорари за дивотиите, които върши?! Както се казва: Питам и отговор не чакам...
Славчо Иванов

4 коментара:

  1. Уж трябва и аз да се обидя, но ме изкарва малко на смях.Че ни управляват идиоти е ясно отдавна, но в думите има нещо, което би трябвало да накара част от блогърите да се замислят, доколко наистина влияят на някого и доколко ги броят за сливи.Помня преди година- две как някои се снимаха с ББ, но останаха дамо със снимките и не се научиха. Дано все пак повече хора се замислят и потърсят други пътища за противодействие освен нета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, не се обиждам. Може да ме обиди само човек, когото уважавам.
      Не се вземам чак толкоз насериозно и не се самозалъгвам, че това което пиша оказва значително влияние. Мисля, че така са и повечето колеги от блогария :).
      Според мен, тук е мястото на по-младите, които са много по-социализирани и отворени към света и ще намерят начин за противопоставяне.
      Динозаврите, като мен, са индивидуалисти. От друга страна, по ред причини, трудно мога да участвам в улични протести, примерно, а ми се иска :)

      Изтриване
  2. Четох подписаното споразумение и единственото, което мога да кажа е, че то НЕ Е търговско!
    Не съм слушал "началника", но каквото и да е казал:
    1. не е вярно
    2. не може да ме обиди :))
    За мен проблема с АКТА и другите подобни, е че ограничават свободата на изразяване в нета. Четох, че един турист не го пуснали в САЩ, защото написал два глупави поста в Туитер!?
    На къде отива света?
    Представи си, какво ще стане, ако могат да те тикнат в затвора за изразено мнение срещу картофите в Макдоналдс? Хората асоциират АКТА само с файловете за сваляне, но той е много по обширен. Мисля, че ерата на държавите отмина, идва времето на корпорациите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласен съм. Съществуването на държавите само спъва бизнеса. Колко по-лесно е да купиш или назначиш - все тая, едно световно правителство, един парламент и т.н.! Местните въпроси ще се решават по населени места и региони, но за такива важни неща като Информацията прошка няма да има...
      В тази връзка, според мен, е по-важно да има промени в икономиката, които да доведат до промени в политиката, а не обратното...

      Изтриване