17.03.2011 г.

Предложение за изменение на ППЗДП

Във връзка с приетата от моето правителство Наредба, с която се цели повишаването на взаимната безопасност при едновременното придвижване по пътната мрежа на лица, охранявани от НСО и обикновените задници, които още ги търпят, предлагам някъде в текста на Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата (ППЗДП) да влезе текст със следното съдържание: „Водачът на МПС, забележил правителствена кавалкада, охранявана от коли на НСО, е длъжен веднага:
- да спре, като отдалечи автомобила си максимално далеч от трасето на пътя;
- да загаси двигателя;
- да излезе от автомобила;
- да облече раираната си светлоотразитела жилетка;
- да извади аптечката и да я приготви за употреба при необходимост;
- с неподправен възторг и щастлива усмивка да размаха влизащия в комплекта на автомобила щандарт, на който е изобразен нашият премиер Бойко Борисов - Строителя на магистрали, като същевременно леко и без резки движения притъпква в такт и припява „Бяла роза“.
Действието да продължи до скриването на хоризонта и на последната задна сигнална светлина на кортежа.
Същият ритуал да се изпълнява и от другите пътуващи в колата, като водачът на МПС-то е длъжен да осигури необходимите аксесоари, в зависимост от броя места на автомобила.
Тези, под 1,5 година и над 95 години, могат да останат в автомобила, но трябва с щастлив поглед да проследят случващото се.“
Предлагам, за унифициране на изпълнението на задължението да се организират свободнопосещаеми фен-клубове „Магистралата - това е Той“.
Предлагам да не се предвиждат наказателни мерки за неизпълнение, поради невъзможността на деянието.
Съветвам дружески колегите, водачи на МПС, да се подсигурят допълнително с каска и бронежилетка, които ще ни предпазят от рекоширали боеприпаси от гумите или джантите на автомобила ни. Горещо ви препоръчвам да не вземате със себе си домашния си любимец, особено ако е животно, 'щото не се знае знае ли се...
И един таен съвет - само за моите читатели. Движете се по черните пътища, уважаеми. По тях кормуването е толкова вълнуващо, но и толкоз безопасно!

6 коментара:

  1. Имам само една забележка. Песента, която се припява трябва да е от репертоара на Веско Маринов. Може и да е негов кавър на някое парче от времето на деветосептемрийските манифестации.Така всичко ще добие завършен вид:)

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че ако се спрем на една песнопойка с подходящо съдържание ще постигнем необходимия консенсус, а и ще натрупаме точки пред носителите на авторски права :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ами да. Така всеки ще може да избира, песен подходяща за неговия глас. И ще настане демокрацията:)

    ОтговорИзтриване
  4. Като гледам какви шофьори са, представям си как боравят с оръжието...

    ОтговорИзтриване
  5. Владимир Иванов, припомни ми за котаракът Леополд... :)

    ОтговорИзтриване
  6. Емо, тъй е, ама що народ си отиде баш от „приятелски огън“ :(

    ОтговорИзтриване