12.01.2011 г.

n-тият кьорфишек

Лицето Тотю Младенов, подвизаващо се като социален министър, хвърли поредния герберски балон в невежествената дружинка на своите избиратели и подкрепячи. Щял да даде на прокурор фирмите, които не изплащали заплати. До тук добре! Веднага в главите на избирателите изплува ведрото лице на премиера, който с бащинска десница спасява своите чеда от мръсните ........... (субект по избор). Щото може да го е казал Младенов, но на всеки е ясно, че го е „помислил“ Борисов...
Най-интересното ще бъде след като въпросните фирми бъдат „дадени на прокурора“. Тогава малоумниците, които нямат достатъчно хитрост, ако не друго, за да се опрат на опитни юристи, ще разберат, че с „даването“ нищо няма да постигнат. Все пак в държавата има закони и, добри или лоши, те трябва да се спазват. Какво от това? - възниква резонният въпрос. Казаното е казано, то е долетяло до душиците на баламурниците и ТОВА е важното.
Утре те пак ще изберат Бащицата, или по-малкото зло, или - най-вече, субект, отговарящ най-добре на тяхната природа...

Допълнение:
Както и предполагах, кьорфишека набира скорост. Преди малко разговарях с познат по друг повод, но стана въпрос и за това, как чул „по телевизията“, че „социалният“ ще „дава на прокурор“ и т.н. Човекът е специалист в друга област, не е получавал заплата от няколко месеца и „новината“ го зарадвала. Няма да спомена какви ги наприказва, когато му обясних, че най-многото, което може да бъде направено в случая, е административно наказание и някаква глобичка, която на фона на неизплатените суми е нищожна... За това някой трябва да каже на хората, че няма текст в законите, който да позволи да бъдат подведени под наказателна отговорност неплащащите заплати. Няма! Ще се радвам ако някой ме опровергае...

2 коментара:

  1. Ще е по-добре да обясни на хората, че единственият начин да си вземат парите е частно дело. Минал съм по този път. Точи се шест месеца до година, а след това трябва и изпълнително дело и доста късмет. Само че няма да прилича на поредния спасител, а трябва да подражава на Вожда си.

    ОтговорИзтриване
  2. Така е. Лошото е, че получаваш това, което си доказал като заплата.
    Ако го каже по този начин, тогава къде е ролята на държавата, т.е. на ББ?
    Щом си се парил знаеш колко нерви и средства ти е струвало това. Не си се сетил да се обърнеш към съответния социален министър :)))

    ОтговорИзтриване