10.01.2011 г.

Предложение

Уважаеми съблогъри от Блогария!

Правя предложение за започване на номинации за „Ибрикчия на годината“, сезон 2011.

Ние, все още, сме свободни и независими в блогърските си изяви. Нас не могат да ни подслушват. Могат само да ни четат. Четейки ни, пак могат да ни „подведат“ по някой от техните членчета и алинейки, но който се страхува да не навлиза в дебрите на Блогария.

Предложението ми тази година е за подвизаващият се като Главен прокурор на Република България - за която някои незапознати твърдят, че е суверенна и независима държава, господин Борис Велчев. Уважаемият (от някои) магистрат даде повод за включване в това престижно състезание с поредното си ибрикчийско гъзолизане на НП Уорлик - персона все още grata, благодарение на Велчев и такива като него.
Днес Велчев, съвсем според традициията от последно време, подмил задника на Уорлик, като се съгласил с направените от него „констатации“. След това, съвсем „по мъжки“ прехвърлил топката на Говорителят на главния прокурор - госпожа Стелиана Кожухарова, която след срещата казала това, което трябвало да каже началника ѝ. Някои зли езици може да свържат „мъжкарското“ поведение на ГлПр със задаващия се „Петльов ден“, но аз не съм съгласен.
С наранена душа не мога да не отбележа, че все по-често се случва така, че българките проявяват повече мъжество от „мъжествените“ си сънародници. От мъжка солидарност ръката ми трудно пише тези слова, но подобни примери могат да се посочат и в най-новата, и в новата, и в старите ни истории... Скоро четох, че българките не искали да раждат. Ами няма да искат. Нали за да се решиш да родиш трябва да имаш мъж до себе си и то не само във физическия смисъл. Очевидно бая мъже избягаха нанякъде, а това, което е останало така добре се е покрило като гейове, змейове, спрейове и други обикновени политици и началници, че ще ги познаеш само по това, че пикаят прави... все още.

Та тъй, уважаеми!


Номинирам за „Ибрикчия на 2011 година“ Главният прокурор на Република България господин Борис Велчев.



Очаквам вашите още по-неразбиваеми предложения. Всеки желаещ може да прави неограничен брой предложения. Ибрикчията на 2011 ще бъде обявен на 2 февруари 2012. До края на света ще остава още доста време и ще можем да му се порадваме... Награда ще му бъде народната любов и незабрава.

От РЪКОВОДСТВОТО

10 коментара:

  1. Даа, а като си помисля, че за този човек хранех някакви надежди... Наивитет на средната възраст :)

    ОтговорИзтриване
  2. Сериозна кандидатура!
    Тръгва с летящ старт :)

    ОтговорИзтриване
  3. Номинацията е моя. Извинявам се за вчерашната анонимност, нямаше как да си вляза в профила.

    ОтговорИзтриване
  4. :) Няма проблем. Благодаря за подкрепата!

    ОтговорИзтриване
  5. труден въпрос - кандидати много, ще си помисля ден-два. похвална идея!

    ОтговорИзтриване
  6. :) Въпроса е и лесен, и труден.
    Най-лесно е: „Кажѝ му политик и не го обиждай повече!“.
    Трудно е наистина от много подходящи да избереш най-изявения...

    ОтговорИзтриване
  7. Бойко Борисов. По голям (и в буквален и в преносен смисъл) мазньо пред чужденците (и пред "чуждите инвеститори", на които да ни разпродаде, когато ония пак направят повече пари и тръгнат да ги пилеят по техните чужбини) – здраве му кажи! Ама имам още четири номинации: Костов и Мартин Димитров (знаем на кого) и Станишев и Първанов (на руснаците). И вероятно няма да сгрешиш, ако включиш в гласуването и опцията "всички".

    Поздрави за добрата идея!

    ОтговорИзтриване