17.01.2011 г.

Моля, другарко! И аз да кажа...

Стана „бон тон“ да се обсъждат т.нар. „записи“, аферата „Ало, Ваньо!“ и т.н. Наминаващите през блога ми сигурно са се учудили, ако са обърнали внимание :))), че „не захапах“ тази тема веднага. Случаят е малко по-специален и исках да видя как „материала“ ще го преглътне.
За сега, народът мълчи... Мълчи, по Ботев.
За сега, само леката артилерия на противниковите групировки си разменя ударчета. Който казва, че политическият му противник му е „опонент“ лъже. Те са истински противници и това е истинска война. По простата причина че изобщо не става дума за някаква идеология или политика, а за чиста икономика.
Мисля, че и този скандал ще премине и ще му поставят пореден номер. Политиците в момента няма нужда от промяна на статуквото. Ако се наложи след местните и/или президентските избори той ще бъде зачекнат наново с нова сила.
Струва ми се, че полителита започна опасна игра. Като че ли на народа не му пука кой какво казал, защо го казал и за колко пари... Всичко си е по-старому и бодро тъпчем на място. Все пак, надявам се да стигне до повечето глави смисъла на станалото. Надявам се, повече хора да проумеят, че именно така ги управляват - без предизборни обещания, без програми, без идеологии и други „шменти капели“... Така. По телефона. И докато не спрем да гледаме на политиците както инките на „белите“ хора ще гризем дръвцето с гарнитурата, с която ни го поднасят...

2 коментара:

  1. Не мислиш ли, че това е опипване на почвата преди предстоящите избори?
    Да видим народния праг на търпение, много интересно включване направиха "свободните" и заетите медии:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Съгласен съм, но това може да струва много и на тях, и на нас. Така показаха, че с нищо не са по-различни от нас, както смятат мнозина...

    ОтговорИзтриване