20.12.2010 г.

Пенсионерски чалъми

Апел!
Уважаеми пенсионери, социално слаби и обикновени прости потребители! Носете фотото, което виждате у лево винаги със себе си. Може като значка на ревера, може увеличено на гърдите. Важно е да е на видно място. Така ще се разбере чий човек сте и няма да ви вземат за будала. Ще ви „удрят“ само в кантара.

По същество
Уважаеми будали! Азбучна истина е, че един ветеринар, физкултурник* или пожарникар не могат да знаят какви са икономическите лостове, с които могат да въздействат върху цените на пазара в случаи като този. Голяма част от вас също могат да незнаят как се прави това. Но... подобни знания не са ваше задължение. Вие искате (би трябвало), когато сте гласували за някой да ви управлява, той да е в състояние да въведе ред в държавата. В държава, за която се предполага, че е демократична и още повече - член на Европейският съюз, ред се въвежда не с „шменти капели“, обиколки по пазарите и тържищата и полицейски акции (пр. „Мандарините“). Ред се въвежда с политически и икономически лостове и механизми. Който не го умее да си ходи в родното място и там да кротува.
Да, ама у нас важи поговорката „Ахмак лозе копа, юнак вино пие“. След като избрахте юнаците да ви управляват сега приемете с достойноство ролята на ахмаци.
А наздраве!

* Той дори и в Уикипедия не е сам...

2 коментара: