7.10.2010 г.

Моята полиция

Тази сутрин разбили по най-селски начин колата на голямата дъщеря. Счупено с отверка стъкло на шофьора, откраднат CD плейър и т.н. Тя взела, че повикала полиция и полицията се заела да снема отпечатъци! Майтап!
През това време още няколко съседи ѝ казали, че са пострадали по същия начин, но не сметнали за нужно да безпокоят полицаите. Те ловят финансови босове, осуетяват попълзновенията на исляма... Иначе, всеки си прави каквото и както иска, хеле пък у Софето...
От тези нагли кражби пищят сума ти софиянци от няколко месеца. Хората упорито говорят, че това е банда от Перник. Но... какво от това?! Разбира се, реакцията е никаква. Крадците на джипа на Капанов ги хванаха за 25 мин., но това очевидно е било стечение на обстоятелствата. Единият бил с няколко десетки доказани кражби, другият също. Нещо не разбирам. Крадеш един път - сгрешил си, крадеш втори път - случва се, крадеш трети път - явно ти е станало навик и ти е харесало - айде 10 години в ЦЗ-то. Да, ама ние сме хуманисти и демократи. Вече и прасетата колим по европейски - под звуците на Деветата симфония...
На края искам най-сериозно да обърна внимание на гражданите. Ако видите, че разбиват вашата кола или нечия друга В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не стреляйте или по никакъв друг начин не увреждайте извършителя. Законите ни са такива, че айдука ще ви осъди и има да плащате обезщетения докато свят светува, че може и наровете да поотъркате. Много зависи за какво си е платил човека, чиито интегритет сте нарушили.
Какво може да направите? Разбрахте, че няма смисъл да се обаждате на полицията. Може тихо да се приберете, на другия ден да отстраните щетите с надеждата, че няма да повторят и тихичко да попсувате... Кой ли? Големият Обещавко, разбира се! Защо ли? Ами спомнете си какво ви обещаваше преди повече от година...
Прав ли съм? Не съм! Тройната коалиция му пречеше и пречи... Не е виновен Той!...
Ай, сиктир! Веско, дай тон! Двете брантии (авторите на музиката и текста) на мяяяястъ!, хооодъм маршшш!, и такааа... всичко заедно:

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
моята полиция ме пази.

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родната полиция ме пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР!


Текст: Евтим Евтимов
Музика: Тончо Русев
Аранжимент: Пламен Велинов
Изпълнява: Веселин Маринов


6 коментара:

  1. Август месец на кандидат зетя-европеец му свиха джипа тук ,за туй псувах и аз :(
    Застрахован е и ще му го платят, ама родната полиция ситурно година и нещо ще влачи издирване и прочие :(
    Хем им казвахме да си хванат самолета като идват, ама на
    --
    И смешното в случая е ,че кандидат зетя е специалист по охранителни системи :(

    ОтговорИзтриване
  2. Много е важно на какви крадци ще попаднеш. Преди време имах един джип и си бях сложил едно от първите CD-та. Голям кеф. Спрях по работа срещу стадион „Васил Левски“. За 20-тина минути. Като се върнах, тръгнах по посока на Графа и чак тогава видях, че CD-то е липсало. Имах късмет с майстори. Алармата ми отключи, т.е. не я бяха прецакали. Стъклата здрави - знаеш колко струват. Не изскубали устройството, а внимателно извадили клемите... В жабката имах пистолет, пари и оригнални дискове. Нищо не беше пипнато. Как са отворили, как са влезли не знам, но нямаше други щети освен открадната музика. Майстори!
    Разбира се, не се обадих на родната полиция. Тогава Костов беше на власт :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Мда-а-а, така е - прав си.
    Бил съм свидетел на това, как пред НДК един апаш за десет минути изтараши пет коли, а през това време патрулката мина поне два пъти покрай него, без да го забележи.
    Обръщаха глави в другата посока, за какво да си дават излишен труд, след като са на процент?

    ОтговорИзтриване
  4. Лошото (за нас) е, че за тях (нашите полицаи) това са дребни престъпления. Дребни, дребни, ама като си направиш сметка колко време и нерви се губят...

    ОтговорИзтриване
  5. Само не разбрах защо намесвате Костов?
    Иначе материалчето не е лошо.

    ОтговорИзтриване
  6. Peter, за материалчето благодаря!
    Три пъти го препрочетох, докато се усетих, че Костов е споменат в коментар, а не в материалчето.
    Предполагам, че е изникнала някаква алюзия с великите полицейски акции на Костовия министър на ВР и тези на Борисовия. Иначе, въпреки че не съм фен на Костов, никога не бих го сравнил с Борисов. Няма място за сравнение.

    ОтговорИзтриване