6.10.2010 г.

Ние и те

Ние подкрепяме Турция за ЕС.
Гърция - Сърбия.
Спомнете си нашите реакции по отношение на американските действия в бивша Югославия и гръцките такива. Да не забравяме и отношението към Македония...
Спомнете си нашите доходи, за които аха да излезем да протестираме пък вземем, че се откажем. Спомнете си и това, че гърците протестират срещу проекти за намаляване на техните доходи, които са в пъти по-големи от нашите!
Тук не трябва да се търси вина на ББ. Той може да прави само фасони като мома-зорлийка и да поддържа партийната линия. В геополитиката няма глупаци - не се задържат. Там могат да го потупат по рамото, да му се порадват като на екзотичен Кинг-Конг, но... дотам!
Политиците ни продадоха страната ни на американците още преди 1989 г. След тази дата я дадоха цялата. Реално няма България. Има зона, където властват единствено и само интересите на САЩ и нищо не се случва без тяхната благословия. Не случайно, основен играч при избора на НС и Президент, а и в целият ни обществен живот е ДПС.
Да сте чували в Гърция да има подобна партия?!
И резонният въпрос: Къде сме ние и къде са те...

9 коментара:

  1. Мисля, че бъркаш. Винаги е ставало въпрос за липсата на дългосрочен план и позиция. Колкото до Събрия, само преди около месец имаше среща и доколкото си спомням тя също има нашата подкрепа за ЕС. Не е лошо,но само ако се сетим да извлечем полза от подкрепата на съседите.
    Колкото до продажбата на американците, ще ти напомня, друга среща за откриване на лагер по Черноморието също наскоро. Там нямаше американци.
    Просто бъркаш посоката. След няколко месеца, когато се започне реализацията неизгодните за България договори за АЕЦ и тръбите, ще ти го припомня:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Владо,мисля, че ти бъркаш тоя път:(
    Не мисли,че европейските и американски интереси винаги съвпадат :) Даже напротив

    ОтговорИзтриване
  3. Владимир Иванов, ако никога не грешах нямаше да пиша в блог :)))
    За Сърбия, в конкретния случай си прав. Май съм я пропуснал тази среща... Mea culpa
    Що се отнася до посоката :) Аз не съм русофил или американофоб. Според мен, статегическите интереси на България са с по-добри възможности ако имаме близки отношения с Русия, съседите си и останалите европейски страни. Разбира се, никой не ограничава добрите ни отношения със САЩ, но за мен е грешка те да бъдат определящи. Спрямо тях изпадаме в зависимост, която ако не е същата, е по тежка от тази към бившия ССР.
    Да не забравяме, че на този свят има и Китай, Индия, Бразилия...
    Ние нямаме и, в обозримото бъдеще, няма да имаме абсолютно никаква готовност да защитим интересите си със сила. По тази причина трябва да си налягаме парцалите и да мислим стратегически, а не според конюктурата - кой „приятел“ колко плаща в момента за да играем по неговата свирка.
    :) Възможно е и за това да греша. За вземането на такива решения се иска много и качествена информация от куп специалисти, с кято аз не разполагам. Трябва и акъл, като и там нещата не са съвсем сигурни :))) Все пак като прочета из мрежата нещо тук-там ми идват тези мисли...

    ОтговорИзтриване
  4. Кръстю, те не са съвпадали още от времето, в което колониите се борят за своята независимост. Зарадноевропейците трябва да целуват америктанците и отпред и отзад. Ако Европа сега е това, което е, основна заслуга имат американците. Имам пред вид планът „Маршал“ и т.н., ти ги знаеш.
    В последните дни е в дбория тон да се говори с добро за американските бомбардировачи. Питам се, ако те не се бяха постарали така добре над Дрезден и още няколко града какво щеше да бъде състоянието на бившата вече Източна Германия сега...
    Очевидно беше, че и СССР и САЩ, чрез своите блокове и „съюзници“ създадоха помежду си буферни зони, които май още имат своето значение.

    ОтговорИзтриване
  5. Е за това,така е наборе, но ако се върнем малко назад, американците трябва да целуват и те евреите (което и правят), едно за това, че са дали картите на Колумб, друго, че им организираха държавата, чел си и ти, виж "Лисици в лозето" например на Фойхтвангер, не питай какъв е, да не забравяме, че символът им Статуята на свободата е армаган от Франция и майсторът и е същия инжАйфел, дето е правил кулата в Париж и да не забравяме, че еврейски физици и нацистки техници рамо до рамо направиха хубавите бомби и ги мериха на японците
    И кои са истинските американци и къде са :)

    ОтговорИзтриване
  6. Аз също не деля нещата. Срам не е, когато хората които са на власт, подвиват опашки и не смеят да поставят на място американски или руски простак, назначен за посланик. Пак всичко опира до дългосрочна и ясна стратегия, но май няма да я доживеем.
    Колкото до грешките, греша повече от теб и то често:)

    ОтговорИзтриване
  7. Наборе, ако погледнем в историко-еволюционен план, всички трябва да целуваме гъзовете на негрите :) Разбира се, тогава и само тогава ако се окаже, че в еволюционната теория има капчица истина :)))
    А иначе, същите физици и техници бяха в основата на програмата „Аполо“

    ОтговорИзтриване
  8. Владимир Иванов, ако продължим в този дух, ще се изкараме най-големите грешници в Блогария, а това не е така! Още повече двамата с теб не сме вярващи и няма кой да ни прости :)))
    За да има национална стратегия трябва да има национално съгласие. Постигането на национални стратегически цели не е във възможностите на една партия или коалиция. Все пак нека бъдем оптимисти: винаги може да стане по-лошо! :(

    ОтговорИзтриване
  9. Имах предвид,че САЩ като държава е пеленаче в сравнение с Европа, но въоръжено и много опасно :)))
    А и американците са основно европейци и то от най-добрите извадки , и нашенци има, няма как и негри от "прародината", толкова са се натискали ,че са се пъхали като в консерва по корабите, пардон, афроамериканци :))
    --
    то ако няма и малко смях, какво ще правим :)

    ОтговорИзтриване