20.05.2010 г.

Аууууууу...

Богоподобното американско правителство (може и да е обратното) се извинило на индианците, че ги изтрепало (което те наричат „зле замислена политика“!), унищожило културата им и т.н. Знаете за какво става дума...
Бравос! Така се прави!
И още петстотин пъти да им се извинят - все тая! Битият бит, е....ят - е..н! Те на що народ има да се извиняват... Нищо друго не правят, само се утвърждават като недостижими на върха на световното лицемерие.

При нас, разбира се, нещата протекоха обратно. Едно мекере се извини на турците преди години, че сме били лоши да се дърпаме и сме оцелели някак си... От друга страна, трябва да сме радостни и доволни, и благодарни (!) на братята-турци, щото ако оттук през онази епоха бяха минали американци сега за българи и България щеше да се говори в много минало време! Въпреки че за тази работа и сега не е късно...

Напред, науката е Слънце!
Нал тъй уважаеми министре на образованието :)))

7 коментара:

  1. ами редно си е, Славчо, да се извинят - все пак до 2012 не остана много време :-))). а за слънцето - хем далеко, хем пАри :-)))

    ОтговорИзтриване
  2. Хаха, като прочетох новината, се сетих за онази легенда - последния индиански вожд предсказал, че един ден Америка ще има президент - негър, който ще бъде "черен и последен" и след него вече няма да има Америка. Та затова сигурно се извиняват - с надежда сегашните индианци някак да отменят проклятието. :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Няма страшно,нашите вождове не кълнат, а цАлуват...и пр.:)))

    ОтговорИзтриване
  4. Ентелектуалците пък се държат за палците :))

    ОтговорИзтриване
  5. Aria,
    на мен орисница ми е орисала, че ще живея и след 2012 г. Важното е, че е била приятелка на баба ми, тъй че - к'ви маи, к'ви календари!
    ...пАри, ама не пожарникари!
    Те са със доспехи тежки и акълчета бебЕшки!*

    Не се отнася за 99,999999999999 от представилите на тази професия.

    ОтговорИзтриване
  6. Счетоводител,
    колкото и да сме далеч технично и технологично от американците, приличаме си в едно - в ентусиазма при избора на тези, които ще ни „оправят“...
    Всъщност, по това май си приличат всички хора на Земята. За това се делим на електорат и политици. Политиците си живеят живота като хора, а ние си бутаме електората - от люлката до пенсиониране и все оправени :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Наборе! Което си е така си е така :)

    ОтговорИзтриване