4.05.2010 г.

Въпросчета

В елита на любимия  (на доказаните кухоглавци) европейски съюз активно се говори за „регулиран фалит“ на държави. Фалита е нещо, което нашето право вижда в несъстоятелността и/или ликвидацията.
Не искам да затъвам в повече юридически и икономически подробности, но и в двата случая управлението се иззема от собственика и се предава на упълномощено лице - ликвидатор или синдик, които имат грижата да довършат субекта. Поемат управлението и разпродават имуществото за „удовлетворяване на кредиторите“... Е, при несъстоятелността се предвижда и варианта „оздравителен план“, но той се прилага само ако някой има полза от него... След добре свършената работа търговският субект се заличава от регистрите и... това е!
При държавите нещата могат да протекат доста по-безболезнено. Собствеността преминава примерно от гърците в германците, назначава се управител и територията, в рамките на ЕС, се присъединява към Германия.
Говори се усилено за тежкото икономическо положение и на Испания, Португалия, Италия... Така без войни и другите простотии от миналото в обозримо бъдеще ще стигнем до единна Европа начело с Германия, Франция и Англия. На по-късен етап те ще се „разберат“ как ще се казва новата империя, ако не дойдат руснаците или китайците...
Бъдещето на България във всички случаи е по-неясно. У нас вече има изразено губеранторско управление от САЩ. Техният представител (Джеймс Уорлик) ако не се мотае из парламента е по студиите на разни телевизии и раздава съвети от ляво надясно и от дясно на ляво... Как ще се разбере Големият Американски Брат с Големият Европейски Брат не е ясно. Никога не трябва да забравяме и Големият Руски брат. С китайците е лесно. Ще ни обявят за махала на европейското село и сме готови...
Разбира се, винаги има и по-лош вариант :)))

4 коментара:

  1. Ами наборе,те кухоглавците са лесни и им е лесно.
    Само смениха едното с другото и това е. Както навремето "Сталин,Тито,Димитров" стана "Сталин,дупка,Димитров" и всички бяха наясно:)))
    Нищо ново под слънцето, освен, че с лозунга"Пролетарии от всички страни, обединявайте се" - нищо не стана...За сметка на това, капиталистите с буйна страст го реализират.
    А нашата роля - не ти ли е ясно - теляци ,ибрикчии и обслужващ персонал. Е,някои от натегачите ще стигнат до икономи.
    А Турция от време оно си е троянския кон на Големия брат...то и без това Троя си е на тяхна територия :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Не по-умният изяжда по-глупавият, а по-силният по-слабият :)

    ОтговорИзтриване
  3. Има и друго, чу ли за ония побеснели пчели, дето утрепали един кон :))
    След обяд чух по телевизора. В едно нашенско село,май био от пръскането. Ще я чуеш в късните новини.

    ОтговорИзтриване
  4. Не съм. Всяко пускане на телевизора ми коства поне три дни ядосване...

    ОтговорИзтриване