23.12.2009 г.

Когато те настъпят по мазола...

Тогава боли! Съвестта* се събужда, кипва от възмущение и...
Ето за какво става дума. От и до столичното летище имаше 3 (три) превозни средства: „маршрутка“ № 30 и автобуси №№ 84 и 284. От днес „маршрутката“ я няма. По неизвестни причини. За да стигнеш до „вратата към света“ трябва или да се натъпчеш в някой от посочените автобуси - ако дойде и ако можеш. Вторият начин е да си „вземеш“ такси и тук мисля е „ключа от бараката“.
Има и други, природосъобразни, начини за придвижване на големи разстояния, но... (пропускам поредица предколедни пожелания!).
Тук персоналната ми съвест очаква, че „съответните органи ще се самосезират**“ и ще изяснят на чий ... му трябваше да премахне част от алтернативните средства за достигане на целта! Изразявам се малко витиевато, но който трябва ще разбере***...


* Не гражданската, тя спи дълбоко. За персоналната иде реч. Тя леко дремуца, но когато някой засегне Интересите ти!!! О-о-о!
** Какъв термин! Самосезиране! Звучи ми като мастурбация с административен уклон...
*** Тук съвестчицата ми, въпреки лабавите протести на гражданската и посестрима, тайничко се надява, че напъните на МВР за контрол над WWW, няма да останат безрезултатни...

5 коментара:

  1. Кръстю,
    реститутка ли имаш пред вид или павилион :)))

    ОтговорИзтриване
  2. в интерес на истината, не съм наясно кой пуска маршрутните по пътищата. дай да открием и да ги залеем с обаждания и електронни съобщения като начало, за да ни върнат №30. (досега не съм ползвала, обаче съм готова да умра за правото на желаещите да ползват, както е казал един велик човек).

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за подкрепата!
    Лошото е, че заспалата ми гражданска съвест не вярва на такъв натиск...
    Маршрутните линии не са на концесия и елемантарния отговор на собственика е, че фирмата си е негова и колите му ще се движат, където той прецени, че му е по-изгодно, че не е социална служба и т.н.
    Казано само между нас - и аз не съм я ползвал :). Не само нея. Никоя. Не се събирам в тези кутийки нито седнал, нито прав :)

    ОтговорИзтриване