22.12.2009 г.

Честито!

Честито, братя сърби!
И вие захапахте дебелия... Мислех, че ще ви се размине, но... вижте къде сме ние, за да разберете къде ще сте вие съвсем скоро. Чакаме ви...

Честито, братя българи!
МВР засилва закрилата си над нас. Вече ще трябва много да внимаваме какво и къде пишем. Но, радвайте се - мисленето, все още, не е под контрол!
В тази връзка, искам да изкажа едно предложение. По време на предизборната кампания някакви безумци ме убеждаваха, че ако не гласувам нямам право след това да критикувам... В отговор на тази духовна полюция се питам: а защо сега тези, които с такова рвение гласуваха за ГЕРБ и Атака, не поемат единствени върху си благото присъствие на МВР и известните и неизвестните им сателитните служби и службета?
Разбира се, въпроса е реторичен...
Все пак, за кой ли път искам да кажа: помислете дали да гласувате или не; ако решите да гласувате - помислете за кого го правите. След това е късно..., както - надявам се, сами разбирате.

9 коментара:

  1. Честито!
    Относно достъпа до личните данни и кореспонденция, не мисля,че това ще промени нещо в начина ми на живот. Проблемът за мен е друг. Неприятно ми е,както на всеки човек някой де се рови в личните ми неща. Независимо от това дали е човек или държавата.
    Лично аз не се обадих на депутат.Подпалих скайповете на месните представители на ГЕРБ, не защото очаквах ефект, а просто да им докажа,че са просто пионки и от тях не зависи нищо.
    За гласуването винаги съм казвал,че това е право и личен избор. Всеки сам преценява и е грешно да се обвиняват отделните хора, а не системата. Тя трябва да се промени. Дотогава само ще си пишем по блоговете и ще "скачаме", според тоягата. Кучетата са по умни от нас, защото поне знаят защо скачат:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Владимир Иванов,
    за кучетата спор няма! Софийските помияри се научиха да преминават на сфетофарите, заедно с хората, когато светне зелено. Много пенсионери - поради „изслужено време и старост“ и по дух още не са...
    Системата мисля, че може да се промени по два начина - революционен и еволюционен. Революционният, по обясними причини, не е актуален. Еволюционният, освен други действия, може да бъде и чрез гласуване/негласуване. Не отричам ничие право на личен избор. Надеждата ми е, че при правенето на избора електоралната единица ще се замисли...
    Да, именно за личното пространство става въпрос. Най-вече заради пълната липса на гаранции, че този който рови, няма да го направи с мръсни ръце...
    Един конкретен пример. Установява се, че Господин Х има контакти с Госпожа У. И двамата са семейни, но прелюбодействат (каква дума!!!), въпреки заплахата да се пекат на адскто барбекю... Човещинка.
    За мен не е толкова важна социалната значимост на факта. За изневяра може да има 1001 причини. Важното е кой и как ще използва тази информация...

    ОтговорИзтриване
  3. Надявам се и ние със скромните си писаници да приближим момента, когато електоралните единици се замислят. Всеки по своему, но всъщност посоката е една.

    ОтговорИзтриване
  4. Когато еЛекторалните единици станат еРекторални, тогава ще се оправим, наборе...И май, по-точно "ще се оправят"... :))))

    ОтговорИзтриване
  5. Владимир Иванов,
    това е хубаво Коледно пожелание!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  6. Кръстю,
    наборе, то до нас могат да опрат за съвет :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Могат, ама не искат ,май...
    Мисля по някога, че такава ни е програмата..Трябва сами да си счупим рогата и други работи :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Наборе, така е! Ако бях се вслушал в 5 % от нещата, които татко ми казваше навремето, сега щях да бъда 50 % по-напред...

    ОтговорИзтриване
  9. slavuncho,

    Напълно споделям и не коментирам текста.
    Знаеш какво мисля по този въпрос. Искам да ти пожелая Весела Коледа и Наистина Нова Година. Бъди здрав и жизнерадостен. Бъдещето е на будните.

    ОтговорИзтриване