15.12.2009 г.

Новинки

Ето ви два линка от днес:
1. Само ГЕРБ и „Атака“ ще подкрепят електронното следене;
2. Руски медии: В България ще се разположат елементи на ПРО на НАТО
Има ли връзка между тях? Може би... Но, това са проблеми на политиците. Като си се хванал на хорото, трябва да го играеш, та дори и да те стягат чепиците. Друг е въпросът защо си се хванал, кой те придърпа там, но това е друга тема.
От мойта си камбанарийка аз крещя и дано някой ме чуе: Не искам по никакъв начин да бъда следен по Интернет! Не искам!
Все пак, въпреки че съм на средна възраст, не съм наивник. Това, което искат да „преперат“ сега като узаконени и легални начини за работа, съществува още от създаването на мрежата. Спомнете си, къде и кога започва всичко...
Не съм съгласен с тези промени в законите защото съм сигурен, че на политик подадеш ли му пръст, ще ти захапе ръката до рамото. Никой не си направи труда да убеди мен, гражданина, че домогванията на службите са само към „престъпния контингент“. Обясняват ми колко щяла да се повиши личната ми сигурност. Добре, но това ли е начинът?! Ами тогава да въведем тараш при качване и слизане от трамвая, влака или Метрото Което Той Ни Построи! Да се съгласим 24 часа в денонощието полицията да има право да нахълтва в домовете ни по донос на съседите или друга „оперативна информация“! Да ни набиват още при раждането чипче с биометрична информация и така да разберем колко предвидлив е бил Царят от една страна, а от друга - да нямаме проблеми с хаджилъка в USA...
Мога да продължа с правата и свободите, които „съзнателно“ ще поискам да ми бъдат ограничени. Всеки от вас може. Съзнателно, защото в Нардоното събрание са българи - народни представители и, въпреки че не съм гласувал на изборите, по закон те представляват и мен и всеки един в тази държава. Без значение на цветове, партийни квоти и тем подобни демократични инжектопляктофлякторщини!
На тези, които казват: Да следят! Аз не нарушавам законите! Какво ми пука?!, ще кажа: Пазете си задниците! Когато си заровиш главата в пясъка, задникът ти лъсва безпомощно беззащитен...

12 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. А това е само началото от цяла една поредица събития.

    Помниш ли притчата за раците в котлето?
    Е, принципът е абсолютно същият - нови врагове, нови страхове, и нови спасители от тях, за които ние трябва да направим нужните жертви.

    И когато в един момент се осъзнае, че нашите спасители са нашите тирани, вече ще е безнадежно късно за каквото и да е - ще сме загубили и последната си частица свобода в името на еснафският уют и благоденствие.

    ПП клавиатурата ми трие абзаци от предни редове, та изтрих коментара - няма опция редактирай в сайта ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Така е! Скоро имаше един наш филм с гениално заглавие: Свят голям и спасение дебне отвсякъде...
    Поспивам си главата с пепел - още не съм го гледал!
    За другото - това е само форма, важно е съдържанието! Един от малкото недостатъци в този блог е, че не могат да се редактират коментарите, но в блог.бг като могат та кво!?

    ОтговорИзтриване
  4. Днес,сутринта по НТв при МиУен, трима умници разсъждаваха дали трябва като съюзници да вземем поне един затворник- терорист (ББ е казал,че един ни стига) от Гуантанамо(Нали ще затварят затвора и ще пръскат затворниците "по приятели" и ние "барабар Петко с мъжете").Ако някой е забелязал ,Европа се напълни с фереджета и даже кротките швейцарци се уплашиха от минаретата, щото им приличали на ракети...:)))
    През лятото един клиент,французин ми каза :"Като се разхождам из Париж се чудя дали съм в Алжир, или в Мароко...Така, че никой не е луд да гърми срещу своите...Е, случва се и "приятелски огън" да те близне но то е друго...
    Мисълта ми е - реална опасност от атаки няма, но като имаме (поне)един таралеж в гащите ,който е талибански тартор, трябва да се пазим и по добре "елементите" на НАТО да дойдат :))))
    ------------------------
    А сега, да не изневерявам на себе си един кратък виц, който според мен илюстрира и двете теми :
    "Внучка попитала баба си: - Бабо, Иван да му дам само до главичката, какво ще кажеш?
    -Аааа, баби, недей! Тя тая главичка раменца си няма !:))))

    ОтговорИзтриване
  5. Кръстю,
    това същество ми е особено противно и предавания с него не гледам. Но като повдигна въпроса за „терористите“. Всеки му е известно, ме това са хора, заподозрени в тероризъм. Те нямат влезли в сила присъди и по всички писани закони от римско та до днес са невинни, до доказване на противното. Това, че американците си правят сол-ташак с нас е защото им го позволяваме и не само ние... Но по този въпрос, че света е сбъркан мисля, че нямаме съществени разногласия :)
    Вица си е верен отвсякъде, но докато на битово ниво минава за закачка между мома и ерген с непредсказуем резултат, на държано ниво, като си смъкнеш гащите до глезените, и се нагъзиш, и мръдкаш на кой както му е удобно, се нарича национално предателство и за него, пак от римсо та до днес, се полага единствено смърт!

    ОтговорИзтриване
  6. Секс до смърт, нали?!
    Помниш ли песента на Зуека преди години :
    "Ша ма праиш да умиргам" :))))

    ОтговорИзтриване
  7. Номерт с "терористите" е много весел, ако не е толкова опасен.
    примерен диалог:"-На нас бази не ни трябват, няма опасност от нападение на Европа ,пък и на нас, те, евентуално ще налитат на САЩ"
    - "Точно за това ще ги пръснем равномерно !" :)))))

    ОтговорИзтриване
  8. По повод следенето, вчера или онзи ден, не помня точно, лекичко се прокрадна по новините, че 35 000 германци са дали на съд решението на тяхното правителдтво (взето на основание на прословутата директива) да се съхраняват разпечатките от телефонните разговори за 1 година и да се предоставят на полицията при разследване на тежки престъпления. Това разбира се е в Германия, не тук.Леля.

    ОтговорИзтриване
  9. Леля,
    и там стават золуми, но не Чак като в нашенско. Там и „народа“ е по-отракан и „дяволите“ пипат по-майсторски. Маркс е писал за първоначалното натрупване на капитала в края на 19-ти век, вземайки „за пример“ Англия, като отбелязва, че Германия тогава е по-изостанала... Като се има пред вид скоростта на развитие на обществените процеси през онези години, можем с достатъчна достоверност да предположим, че днешните ни проблеми са били на „дневен ред“ за германци и англичани през същия този 19 век, когато ние...
    За това, според мен, у тях е така, у нас - несъвсем...
    Тук можем да си припомним и „веселяка“ Георги Димитров, който твърдеше, че за 20 години ще постигнем това, което другите са постигнали за столетия...
    Е, не става!

    ОтговорИзтриване
  10. Бааа, ако е за крадене, как не става?! ..
    Точно 20 г.преход стана, малко ли е?! :))))

    ОтговорИзтриване
  11. :))))))
    Честно ти казвам, от този ъгъл не съм се сетил да погледна!
    Ей, значи все пак е прав „вожда и учителя“ наш...
    Мамка му и прасе!

    ОтговорИзтриване
  12. Дядо ми, имаше една приказка : Много е важно с какъв човек се събираш. Ако е много учен, ще те излъже, ако е много прост, ще те изложи " :)))

    ОтговорИзтриване