11.12.2009 г.

Покана

Уважаеми колеги!
Във Facebook бе създадена група „Обединени български блогъри“.
Наименованието казва много, но за да разберете същността идете и вижте!

8 коментара:

  1. :)Рядко ползвам Фейсбук, но там отдавна има група на българските блогъри. Всеки може да открие тема и да търси съмишленици или подкрепа. Не виждам защо нещо трябва да се дублира. Освен това поне аз бих застанал зад кауза, а не по-принцип зад нещо. Това е силата на блоговете. Хора с гражданска позиция, които се обединяват от каузи, а не от общи приказки.Освен това името ми звучи доста попмозно. Ти би ли приел някой да се изказва от твое име без да си го упълномощил?

    ОтговорИзтриване
  2. Честно казано, тези въпроси вълнуват и мен :)

    ОтговорИзтриване
  3. аз лично бих поела риска някой друг да се изкаже от мое име с пълното съзнание, че е риск, но и с преценката, че може и да е възможност да открия съмишленик.

    ОтговорИзтриване
  4. Aria,
    не е чак толкова голям проблем с изказването. Човек не може да каже всимко, което иска, сам на света.
    По-скоро, проблемът е в широката област, която се опитваме да усвоим :). За това мисля, че Владимир Иванов е прав. Трябваше да започнем с нещо малко, около което - като снежна топка да се оформи това сдружение. По естествен начин. Иначе сега във FB е абсолютна говорилня. Не е лошо. Така могат да се изчистят нещата, но ако хората присъстваха физически. В мрежата е необходима май по друга организация. Не знам. Все още размишлявам и за това не участвам активно в дискусията. Лошото е, че може да стане като в онази приказка „докато умните се наумуват...“.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз лично вече съжалявам, че предложих нещо подобно, защото според мен в България има много малко хора, които разбират смисъла на обединението по принцип.
    Не разбирам за какво исказване от ваше име става въпрос Г-Н ИВАНОВ.Кой е предлагал да се исказва от чиеето и да е име. Изтрих всички публикации свързани с тази идея от блога си и му смених името, поскоро му отнех името, защото не искам по никакъв начин тази иначе струваща кауза, да се свързва с някоя личност. А slavuncho е прав, у нас нещата не се случват именно поради прекаленото умуване или по-скоро от хора, които вместо да опитат да направят нещо стойностно, си задават въпроси, на които отговорите за известни от години. съжалявам , ако съм засегнал някого, било е без умисъл. Приятен ден на всички

    ОтговорИзтриване
  6. Валентин Михалев,
    не мисля, че някой от нас се опитал да обиди другия. Мисля, че и никой не може и не трябва да се чувства виновен. Най-малкото заради това, че идеята е чудесна. Очевидно, има проблем с реализацията, но известна ни е мисълта, че и най-дългият път започва с първата крачка и ти я направи.
    Да, наистина малко хора у нас мислят за обединяването на усилията си за решаване на човешките ни проблеми. На този фон, меко казано, странно е да се прочете девиза, изписан на сградата на Народното събрание... Не трябва да забравяме, че българинът е краен индивидуалист, научен от столетия опит да се спасява поединично и както може... Което правим и сега, между впрочем.
    В западните общества първите обединения и сдружения са възникнали горе-долу, когато ние падаме под робство. По друг повод стинахме до извода, че най-трудно ще се промени мисленето на хората. Останалото е лесно...

    ОтговорИзтриване
  7. Всичко все някога започва от някъде.
    Има начало.

    А началото се ражда от потребноста за промяна.
    Дали платформата за създаването му ще е виртуална среда в интернет или кръчмарска маса във Влашко, принципът е един и същ - събират се няколко шила, дето в торба не стоят и се почва :)

    ОтговорИзтриване
  8. valsodar,
    подхода трябва да е различен иначе е така, някой трябва да си сложи главата в торбата :)

    ОтговорИзтриване