2.12.2011 г.

Постскриптум


Благодаря на всички приятели от мрежата, които ме ободриха и зарадваха в тези тежки за мен дни. Благодаря и на най-близките ми хора, които направиха всичко зависещо от тях, за да продължа да живея.
Въпреки това остана някаква неудовлетвореност. С постинга си „Просто благодарност“ не исках да натрапвам вниманието върху здравните проблеми от житието на бедний ми Slavuncho. Исках да се получи по-скоро дискусия върху проблемите на здравеопазването в страната, защото всеки – рано или късно, опира до него. Не се получи и ето днес отново по този въпрос се пише и говори.
Не искам да обсъждам как бе съсипана българската икономика с нейните подотрасли. Не искам да мисля за състоянието на българската наука и култура. Това са области от живота, които пряко рефлектират върху неговото качество, но аз се убедих в едно: тогава, и само тогава, когато човек е здрав той може да осъществи житейските си планове и да се впише пълноценно в обществото. В противен случай, той се превръща в едно повече или по-малко изплашено същество, което вегетира, очаквайки най-лошото...
За това аз сега се питам: Кому е необходимо да съсипе българското здравеопазване и лекарското съсловие? Защо го прави? Кака е тази последна гавра с българите?
На фона и зад кулисите на периодично задействания сценарий „тракторите идват!“, в който участват добре охранени „селяни“ и техника за милиони и „непреходни“ профсъюзни „лидери“ се довършва последното престъпление към българската народност.
Един ден това ще се разбере и от политическата класа и от нейния елит или както щете наречете тези разбойници – уплашеният човек и за електорат не става и тогава прехода ще завърши...

7 коментара:

  1. За съсипването, най-вероятно причината е, че скоро ще сме свидетели на преминаване на болници в частни ръце.В случай обаче мисля, че за истерията в медиите причината е опити за отклоняване на вниманието от истинските проблеми на деня. Хората са чувствителни на тази тема итрябва само молко побутване. Знаеш, че отклоняването на вниманието от истинските проблеми е класика при проблеми в управлението.
    Ето и още нещо по темата:
    " Да убиеш лекар " - Защо не!?

    ОтговорИзтриване
  2. Наборе, ти като икономист виждаш на къде отива и еврото и съюза, и цялата дандания.Чувала се изтупа у нас и започват да си дърпат кокала един от друг, заменките свършиха, кой заменял, заменял, другото не е така весело.
    Пък за другото,Владо го е казал, театро за прикритие...
    Има една китайска поговорка :Давещият се не се любува на пейзажа.

    ОтговорИзтриване
  3. А, наборе, като стана дума за доктори и болести, ти тези хапчета пиеш ли ги? :
    http://prikachi.com/images/300/2867300v.jpg

    ОтговорИзтриване
  4. За частните болници - няма лошо. Такъв е „номерът“ сега... Все пак, в Токуда всичко беше подробно описано. Ясно е какво получаваш по пътеката и всичко останало, коато можеш да си купиш допълнително. Всекиму според желанието и възможностите. Не виждам голямо значение дали си във вип стая или не. Важното е този, който те оперира да може и да го направи. После е лесно :)))
    Да, отклоняването на вниманието е съществен момент, но нали ще се стигне до там да няма на кого да се отклонява вниманието...

    ОтговорИзтриване
  5. Така е бе, Наборе! Ама в крайна сметка нали трябва да има някой да ти работи иначе за какъв .уй ще се напъваш да управляваш и кого? В този смисъл здравеопазването е жизненоважно да управляващите и, би трябвало, за него да се полагат специални грижи. Щото там или си лекар или не си. Няма средно положение. Трябва да си пазят работните „ръце“, „крака“ и „мозъци(?), но...
    А лекарството, което споменаваш, изглежда има недостатъка за привикване. Няколко месеца ме държи далеч от глупостите на околната среда, ама после като ме напъне... Нещо по-силно трябва! :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Славчо, малко хора са склонни да обсъждат каквото и да било добронамерено.

    ОтговорИзтриване
  7. Aria, права си. Добронамереността е признак на слабост.

    ОтговорИзтриване