16.10.2011 г.

Луди, та им лесно...

Хората по света протестираха вчера.
Защо ли?
У нас никой не протестира.
У българско е най- добре.
Няма за какво да излизаме по стъгди и по мегдани.
Високи заплати, още по-високи пенсии, демографски взрив, стандарт на живот, за който протестиращите по света могат само да мечтаят!
Така е като им е лабава демокрацията. Нямат магистрали, нямат инвеститори. Що е кокал по нашите земи все е на светец. Малко след ракинята сме измислили и уискито, но не е добило популярност. В ония времена ядките, демек мезето за него, били малко та... Виж, домати е имало. Кой пие ракиня без салатка от домати?! В Южна Америка били още диви, но по нашите земи вече имало няколко сорта, което скоро ще се докаже...
Ония нека си протестират. Ние ще изчакаме. Когато ония работеха, ние протестирахме и ето на – къде са те, къде сме ние! Хак им е! Да са протестирали когато трябва.
Ние трябва първо да си изберем Президент и Вицетому – не Винету, а негов заместник, на Президента де. Важни хора. Ако се заслушаш какви ги говорят, няма как да не се запиташ „А как живяхме до сега без ........ (попълни името на любимите кандидати)?“. Ония за това и протестират най-вече. Нямат си такъв министър-председател, нямат такива министри, нямат такива депутати, а сега като виждат какви президентски кадри имаме от злоба и завист изскочили на улиците – искат и те, ама няма!
Та така. Ще гледаме сеира на протестиращите, докато се напротестират, а ние ще се приведем, но леко, да попремине бурята, пък после ще видим... Време има.

9 коментара:

  1. После ще се лепнем да някой нов, Голям брат, например Китай и ще му разкажем и на него играта...Ако останем още като бройка...Но щом е за инат - ще има все пак един, два милиона...

    ОтговорИзтриване
  2. И си прав и не си. В България днес всеки ден има протести, организирани от една или друга партия или организация. Наистина не са толкова масови по отделно, но ако се сборуват участниците, сигурно процентът ще е същия. Всъщност ако се вгледаме нещата са подобни. Протестите по цял свят, се определят като спонтанни, но зад всеки от тях стои определен организатор или организатори. Не виждам и предлагана алтернатива, а без нея рано или късно някой яха вълната и извлича полза, единствено за себе си. Преди няколко години четох за астивисти на движението на хипитата през миналия век в щатите. Малка част са в затвора, но повечето са на добри държавни или корпоративни служби и днес са по-консервативни от хора, които никога не са участвали в протест. С днешните протестиращи ще стане същото.

    ОтговорИзтриване
  3. Владо и си прав и не си...Протестите естествено са организирани, спонтанни мероприя и "народни" възстания има само в учебниците до 8-ми клас, а в нашите и до по-късно (смях)
    Пропускаш един много важен момент - батакът, както и протестите също е организиран, с тази разлика, че ако някои от организаторите на протестите все пак влизат в затвора (то е ако са пикали нещо накриво срещу работодателите си), организаторите на батака(хаоса) НИКОГА не влизат а маат гащи по частните си острови...

    ОтговорИзтриване
  4. Наборе, не знам. Напоследък жената все китайски манджи взе да готви, а те - жените, знаеш, че имат „предчувствия“ :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Владимир Кабрански, така е. И у нас има протести, но те са местни, имат конкретни поводи и е трудно да се разбере кой крив, кой прав...
    Протестите, за които става дума, са срещу системата. Разбира се, че са организирани. Разбира се, че в по-голмата си част са млади хора. Когато човек уседне и улегне, завъди семейство и болести, трудно ще го изкараш на улицата.
    Все пак, според мен, има голяма разлика в това да искаш „циганите на сапун“ или да няма проучвания за шистов газ и исканията за промяна на статуквото въобще.
    Съгласен съм с твоите и на Кръстю мрачни прогнози, но нали все пак трябва да има искрица надежда...

    ОтговорИзтриване
  6. То пък като има протести, че някоя телевизия им обръща внимание... за управляващите да не говорим. Разбира се - трябва да се протестира... но докато не се съберат достатъчно много хора, едва ли нещо ще се промени... само глас в пустиня.

    ОтговорИзтриване
  7. компютри, платените медии очевидно са голям проблем навсякъде и затова хората ползват Мрежата за организация и популяризация на протестите:)

    ОтговорИзтриване
  8. Хората по света не знаят за какво протестират, ние не знаем защо не протестираме или по-скоро знаем, но не искаме, просто няма смисъл

    ОтговорИзтриване