11.04.2011 г.

Гласувайте за Президент!


Не се учудвайте! Наистина призовавам целокупното българско пълнолетно и правоспособно население да гласува за Президент. Няма значение за кого. Просто идете до урните, затворете очи, хванете една от бюлетините и гласувайте. Защо трябва да си губите времето с разни пропаганди, предизборни циркове и т.н. Виждате, че и самите партии не знаят кого да ви предложат. Сините с нюансите щели да са готови до края на април; ГЕРБ и БСП - през юли; ЯЯ пак ще раздава флашки...
Вярвам, че както политиците се отнасят към народа (електоралната част1), така и народа трябва да се отнася към тях в цялото им единство и великолепие. Нима има някой, който сериозно да вярва, че за президентската кандидатура не са започнали борбите, размислите и плащанията още след започването на втория мандат на Първанов?! Е и? За пет години не можаха да се начудят2, та сега ли? Както гледам, на електората му стана все едно дали го чукат или го лъжат, даже на голяма част започна да им харесва и едното, и другото, че и двете заедно... Това са причините, поради които ви призовавам да отприпкате до урните и да гласувате за Президент.
По същия начин можете да гласувате за Кмет и Общински съветници; за Министри и Министър-председател; за Евродепутати... Последните 22 години доказаха, че е важно – в личен план, да влезеш един път в полителита, след това всичко е розово! Колкото и да се цепиш, каквото и образование да имаш или да нямаш, каквито и щети (в личен план – облаги) да нанесеш на държавата и обществото е без значение... Пример? До сега никой не разстреля без съд и присъда тези, които измислиха връщането на земята в „реални граници“, да речем...
Та тъй! Идете и гласувайте! От вас нищо не зависи. Ако успеете, поне продайте гласа си на някой, та да изкарате малко лъвчета - за разкарването...
А! И не ги плашете с разни „граждански общества“. Те – обществата, дори и у мен, предизвикват смях, досада и съжаление...1 Другите просто не ги интересуват. Малкият ми внук няма две години и не гласува. Сравнително добри чепици за него са около 70 лв. Малко по-малко добри – около 40 лв. Има и по 10 – 15 лв., но... Това са цени при демографска криза и известен доход на родителите, които са между 20 и 30 годишни! Обувки, които хлапето ще носи има-няма два месеца! Само заради такива примери политиците трябва да си заврат главите в задниците и да мълчат, но това няма да се случи. Аз съм почти сигурен, че детските обувки в България са най-евтини в сравнение с другите страни от ЕС. Търчете и гласувайте!
2 Под „начудване“ разбирайте цялата политическа порнография – покупко-продажба, корупция, извиване на ръце и пряко преебаване...

8 коментара:

 1. Аз бих гласувал за Чочко, защо не го кандидатираш :))

  ОтговорИзтриване
 2. Е, аз пък този път няма да гласувам.Дори за общински съветници. Гласувал съм за доста магарета и ми стига.
  Емо,Чочко няма да се съгласи сигурно. Прекалено е умен за политик. Освен това с новия закон, на практика отрязват всякакви нови възможности и ще са си само старите муцуни.

  ОтговорИзтриване
 3. Емо, прав си. Ще изглежда по-добре от някои досегашни президенти, а сигурно и повече работа ще свърши, но... разбери ме! И аз имам семейство, деца, внуци. Виждал ли си животно да краде, освен за да се нахрани? А това съвсем, ама съвсем не е достатъчно! :)))

  ОтговорИзтриване
 4. Владимир Иванов, и аз не мисля да се занимавам с глупости, но съвестта (?!) ме загриза и реших да отправя един апел, пък дано повече електорат се усети :)
  А сега, като се замислих за Чочко... май няма да е лошо да съм Стопанина на Президента :)))

  ОтговорИзтриване
 5. Нямаш шансове да си стопанин на президента.По конституция президента е на цялата нация, а в действителност на който даде най-много:) Иначе бих гласувал за него.

  ОтговорИзтриване
 6. България е страната на невъобразимите реалности :)
  Знае ли човек...

  ОтговорИзтриване
 7. Днес ми хрумна една идея :)

  Ще постна Чочко като алтернативен кандидат президент, с апел към тези, които не искат да гласуват - да пуснат неговата снимка вместо бюлетина :)))) не знам, може пък и да го изберат :))))

  ОтговорИзтриване
 8. Емо, остава проблема само с вицепрезидентката :)))

  ОтговорИзтриване