7.09.2010 г.

Велик е нашият войник...

Наскоро намерих една програма, с която да организирам книгите си, допадна ми и..., но това е само повода. Причината за написването на този постинг е тази малка и стара книжка.
Виждате кой е издателят, коя е годината и какво е съдържанието. На стр. 1 и 2 е показано какво е съдържанието на Походната войнишка библиотека от бр. 1 до бр.29.
А сега, иска ми се да си представите какво са чели нашите войници между 1944 и 1989 г., и какво четат нашите солджъри сега...
Ами, това е.

стр.1
стр. 2

6 коментара:

  1. За вторият период, наскоро в работата попаднах на сборник с бойни песни от онова време. Трябва да ги документирам, защото сега от дистанцията на времето са още по-уникални. Да си призная нямам спомени освен материалите от поредният конгрес, да сме имали задължителен списък.Който имаше желание, четеше изпратени от дома книги.

    ОтговорИзтриване
  2. Ами, без коментар.
    Преди са чели книги за укрепване на Духа и е бил велик нашият войник.
    Сега на негово място има само зле платено пушечно месо за операциите на НАТО в окупираните от него чужди територии.

    ОтговорИзтриване
  3. Владимир Иваов, задължителен списък нямаше. Ние имахме голяма библиотека с библиотекарка на нашите години, тъй че ивтересът към книгите можеш да си представиш какъв беше :)))

    ОтговорИзтриване
  4. valsodar, наистина, коментарът е излишен...

    ОтговорИзтриване
  5. Това е истината ... :Д

    книжката е добра сигурно :)

    ОтговорИзтриване
  6. Lotto Gravity Power, за съжаление е така.
    Иначе съдържанието на книжката отговаря на обявеното, а качеството на самата книга като хартия и печат е сравнимо с днешното...

    ОтговорИзтриване