3.09.2010 г.

Дупетата лъсват

Маймуните се катерят все по-нагоре и задниците, пардон - дупетата, им лъсват с целият си блясък. Земеделският министър ни зарадва с нов пенкилер, подкрепен с прозрения. Добре, че внучка ми започва първи клас и това отървава нея и родителите й от земеделеца, но пък попадат в идейните лапи на образователния... Внука още си го гледат мама и тате и е добре. Все пак, нищо не е идеално. Още малко ще навърши две години и май е време за училище...
Очевидно нещо много се объркало в главата на М. Найденов. Не само в неговата. Така е в главите на целият МС, начело с МП ББ. Дори, когато гледах последното интервю на МН (мънъ-мънъ, па-пааа-пара-ра) забелязах, че започнал да говори като ББ - смислово, интонационно и... простовато. Както и да е. Искам да кажа на господата от МС, ББ и лично на МН, че бабите, дядовците, майките и бащите на децата, за това плащат данъци, за да може децата и внуците им да бъдат обгрижвани по най-добрият начин в държавните детски градини. Те не плащат данък върху данъците, за това, че плащаните от тях данъци се управляват лошо.
Тези, които могат да пращат наследниците си в частни такива не ги мисля. Там играта е друга.
Там министърот не може да каже на кои частни фирми, произвеждащи храни от сорта на „мляко по БДС“ и „колбаси по стандарт „Стара планина““, да се изкупуват стоките. Явно има опит човека. Името му и без това лъсна около скандла с „дупетата“*, като убиец на конкуренцята, но нека съда си каже думата, ако някога се стигне до там...
Един нормално мислещ човек, пък бил той и министър - но не от правителството на ГЕРБ, би изчакал да се види каква ще е тази продукция, какви качества ще има и т.н., пък след това да я „препоръчва“** на детските градини със сърцераздирателни писъци.
Въообще, фигурата на Мирослав Найденов става все по-изпъкваща и интересна..., но както я е подкарал скоро ББ ще започне да се извинява и заради него.
А за ББ кой ще се извини?

* Интересно защо US губернаторът не взе отношение по тази акция. (Сигурно не е намерил време зт това от даването на акъл по интервюта, а вече и в сапунки се снима! За къде сме без Негово Превъзходителство?!) В гова име има толкова сексизъм! Всеки нормален българин би си помислил за банди от педофили, мрачни педераси, млади новобогаташи, но за обрезки от салам - едва ли...  Тази мисъл се оказа на нивото на вътрешният ни министър. Очевидно в спортната академия е виждал само дупетата, на тия преди него, та от там и асоцииациите...

** С какво право, бих попитал. Въпросът е реторичен. Ако това управление имаше нещо общо с правото... щяха да цъфнат налъмите.

6 коментара:

  1. Ти, slavuncho, американския посланик не го мисли! Той, човека, добре си работи за американските интереси! Те, американците, вече си отровиха подпочвените води с добива на шистов газ и ам-посланика успешно започна да прокарва отравянето на подпочвените води в Североизточна България. Не без усърдното съдействие на икономико-енергийния микроб Трайков. Доколкото разбрах, румънците вече и пари са вложили, да тровят техните води, та защо ние да оставаме по-назад от тях?!

    И друга много добра работа свърши ам-посланика. Включи се в кампанията на управляващите срещу ГНУСНАТА руска и БЕЗСРАМНО скъпа АЕЦ "Белене". Че как ще ставаме все по-зависими от САЩ, от ЕС и от кой ли не друг, ако не разбием самозадоволяването си с електроенергия и започнем да внасяме и скъп ток?! Добре си работи човека! И управляващите ни добре работят! За САЩ, за ЕС и за кой ли не друг...

    Относно качеството на продукцията, от която се прави българската храна, аз имам различно от твоето мнение. Аз лично много държа в стомаха ми да влиза годна храна. И съм готов да плащам повече за целта, макар да нямам пари, както мнозинството останали в тая държава. Все пак, ценя си здравето! А отдавна известен факт е, че в колбаси, хляб и къде ли не другаде се слага какво ли не. Досега избор нямаше. Има само най-евтини боклуци, като по-скъпите от тях, дето претендират да са по-качествени, никой не ги контролира и никой не знае дали наистина са точно толкова качествени, колкото се твърди на етикетите.

    За тези неща обаче няма да споря с теб, защото като цяло този кабинет отдавна трябваше да е сменен. Естествено, трябваше - ако имаше действителни народни представители, които да го сменят. Или поне да имаше малко по-активно гражданско общество...

    ОтговорИзтриване
  2. Не виждам къде се разминаваме за качството на храната. Аз искам и за себе си, и за моите деца и внуци да има качествена храна. Цената не определя и не може да определя качеството на хранта.
    От друга страна, 1 кг хубаво месо може да се купи за 7-8 лева. Юнаците от „Стара планина“ калкулирали истински кремвирши за 11 лв. кг. Как става тоя номер? Да не би кремвиршите да се правят от шол?! Да не би производителите на това кулинарно чудо да купуват месото на пазарни цени? Каквото и да правиш, при едно нормално произовдство, не може да се получат тези цени. Въпреки това, вече се наблюдава реално повишаване на цените на храните. И защо, ако смея да попитам?

    ОтговорИзтриване
  3. А! Повишаването на цените на храната у нас, според мен, няма общо с действията на земеделския министър. Това повишаване щеше да си се случи, дори ако в кабинета на Борисов въобще не съществуваше поста Министър на земеделието. То по-скоро има общо с непрекъснатото (и непрекъсващо до пълния разгром на българската икономика) въвеждане на "европейски" цени у нас. В превод от управленски език това значи, да се затрие мащабното родно производство навсякъде, където управляващите успеят да свършат тази работа, да се фрагментира и разпродаде всичко, което е създадено по комунистическо време и поради това представлява държавна собственост (управляващите наричат това "либерализация" на икономиката) и като следствие - цените у нас да скочат над "европейските", като с това печалбите за самите управляващи и за тяхната олигархия се вдигнат, без да се налага конкуренция с чуждестранните колоси в съответните икономически сектори. Всичко да е за сметка предимно на масовия български потребител и данъкоплатец. Тоест - за моя и твоя сметка, заедно с мнозинството останали неуправляващи у нас.

    Цялата тази работа ми се струва по-скоро дело на гнидите Трайков и Дянков. И на Борисов, естествено! Нали той е патронът (ако игнорираме кукловода в сянка Костов) на всички тези процеси! Ако Борисов разкараше от кабинета си продажниците Дянков, Трайков и още два-трима други некадърника (да ме прощават читателите ти за тези неприятни изрази) - нещата можеше и да са различни... (Можеше - в минало време. Вече не може!)

    Що се отнася до цените на стоките "Стара планина" - никой никого не кара насила да ги купува! Всеки, който иска, може да си купува и "нормалните" кренвирши, кайми и прочие. Какво ти пречи, вместо да купуваш "Старата планина" - да си купиш месото, да си го смелиш и сам да си направиш каймата и кренвиршите?

    Тук въпросът е в това, човек да може да избира и стока с по-гарантирано качество. Не - задължително да купува продукти "Стара планина" и нищо друго. Ако производителите на тези продукти рискуват с прекалено раздути цени - това ще си е за тяхна сметка. Малцина ще им ги купуват и повечето от тези производители ще се откажат от това производство.

    Да не говорим, че ако заплатите ни бяха толкова "европейски", колкото "европейски" са и цените у нас - нито на мен, нито на теб щеше да ни пука за цената на стоките със "Старата планина". Само щяхме да се радваме, че ги има най-накрая.

    ОтговорИзтриване
  4. Е, ти ме разплака! Добрият Бойко и лошите му министри, които го провалят. Да не говорим за още по-лошия Костов...
    Що се отнася до цените, още в момента, в който се заговори за ЕС и нашето влизане в него, бе ясно, че цените ще се изравнят с европейските. При тези правила на икономическата игра важи закона за скачените съдове. Който си е помислил или си мисли друго е наивник, независимо от възрастта. За съжаление, картинката не е такава на пазара на труда. Цената на труда се определя и от региона, в който се съществува и главно от политиките. От друга страна, никой не би трябвало ни спира, ако се спазва Хартата за правата на човека, да отидем и да работим, където искаме из Европата. Ноооо, тук старите брантии, пардон - демокрации, казват: не може! и т.н

    ОтговорИзтриване
  5. "Добрият" Бойко трябва да си иде предсрочно от властта. Макар и не, преди Станишев да се е разкарал от ръководството на БСП. Докато Станишев е начели на БСП (единствения потенциален конкурентен опонент на ГЕРБ засега) - червените никога няма да успеят да надхвърлят доверието у герберите. Няма гаранции, че ново ръководство на левицата ще успее да преодолее ГЕРБ на следващи избори, но пък е неоспоримо сигурно, че сегашното ръководство никога няма да се справи. Тежи му твърде много миналото.

    "Добрият" Бойко пък трябва да се разкара, независимо, че в момента не се вижда негова адекватна алтернатива, защото не желае да се лиши от некадърните си министри (основно Дянков, Трайков и Младенов, но и Игнатов и Борисова). Акцентирам на борисовите министри, защото едва ли можем да заподозрем самия министър-председател в някакви открояващи се икономически, медицински или други специфични познания, различни от повече или по-малко успешното гонене на бандити.

    ОтговорИзтриване
  6. За цените - според мен те растат, защото вместо наличните от комунистическо време производства да се съхраняват и дори да се разширяват (по такъв начин България да продължи да се самозадоволява където може, че и да започне отново да изнася - този път предимно в ЕС, вместо в някогашния СССР), вместо това всичко се фрагментира и след това се разпродава. Основно - на безценица, но пак не в полза на цялото общество (имаше само една "масова приватизация", като и тя беше фалшива). По думите на управляващите, всичко това се правеше уж за да се породи конкуренция, чрез която всички да получим качество и ниски цени. (Вижда се, колко ги получихме и двете...)

    Всичкото това унищожаване на национални производства и фрагментирането и разпродаването на парче на неунищоженото веднага (за да се разсипе и самоунищожи то по-късно) доведе до вноса (той, разбира се, се оскъпява от търговията) и до "европейските", че и надхвърлящи европейските цени. Естествено, заплатите са и ще си останат много под средно-европейските.

    Сега е ред на окончателното унищожаване на здравеопазването, на образованието, на електроенергетиката... Техните цени също трябва да станат над европейските. Естествено, заплатите пък трябва да си останат под европейските, както е и сега. Иначе как би могло да продължи планомерното унищожаване на българската държава и на българското население?

    ОтговорИзтриване