28.06.2010 г.

За администрацията

Волен Сидеров и Мартин Димитров поставиха ребром въпроса за сериозни съкращения в администрцията. Подкрепям напълно казаното от тях независимо, че са политици. Знае се, че не харесвам политиците, хеле пък тези двамата, но когато има зачатъци на разумно поведение не трябва да се пренебрегват.
Въпреки това, те не могат да надраснат„политическото“ си мислене. Казано с думи прости, милата ни Родина е достатъчно малка, за да се управлява по този разточителен и помпозен начин.
 Според мен в Народното събрание са достатъчни 50 човека. Четири министерства са ни предостатъчни: на войната, вътрешно (някои биха предложили тяхното сливане, но е опасно...), на икономиката и външно. Всяко населено място трябва да си има кмет, избиран пряко. За тяхната координация и връзка с държавната власт може да се тури по един губернатор за Северна и Южна България и... това е.
На съвременното ниво на технологиите във всяко от министерствата са достатъчни по стотина човека...
Такива ми ти работи...

12 коментара:

  1. Сериозно казано- много си прав!
    А на майтап- знаеш ли как ще скочи процентът на безработицата ?:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Това не е проблем. В България има работа за целия китайски народ. Сега не е Живково, безработицата не е идеологическа пречка. Дупе знае две и двеста. Като си гладен ще забравиш колко „важен“ човек си бил и ще си бачкаш. Лошото е, че няма хора, които да управляват. Управлението на другите иска дупе, за да носиш отрицателните последствия в началото. После е лесно. Аз за това се ядосвам на простотията на Бойко Цветанов Дянков. Загубиха цяла година да обясняват колко лоша е Тройната коалиция. Ами то на всеки гьотферен, дето е гласувал за тях му е била лоша, иначе щеше да гласува за земеделците, примерно. Тези, които са гласували за други партии са техния твърд електорат и следователно, каквото и да им говориш няма да те послушат. Това, че някои са те обявили за месия означава единствено, че те са по-прости и от теб и в никакъв случай, че ти е дошъл повече акъл от някъде...

    ОтговорИзтриване
  3. Е,това мисля, че не е баш така. То срамна работа няма наборе, но какво толкова се произвежда, че да подсигури масово народа?! Не гледай София само.Обслужващ персонал, ама колко? Има целирайони без поминък.Знаеш как се смачква средният бизнес. Да не говорим, че земеделието и животновъдството умишлено се съсипаха, за да върви далаверата с внос на турски и европейски боклуци...То за лудо работи, за лудо не стой, казал народа, ама накрая като видиш фища за заплатата и сметките за ток, вода и пр. ,те е яд що не си циганин ...

    ОтговорИзтриване
  4. Така е. Не отричам.
    Но нали си мечтаем какво ще бъде, когато цъфнат налъмите :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Може да е параноя ,но по някога ми минава мисъл, че целта е да се обезлюди зорлем тая територия,да остане само малко изпростен умишлено обслужващ персонал и да се организира един 111000кв.километров курорт и някои да му събират парсата

    ОтговорИзтриване
  6. Абе аз в момента живея в един от тези слабо развитите региони (може тука и да си умра :-) ), но да ти кажа, Кръстьо, имам чувството, че безработицата е повече качествена отколкото количествена. На който му се работи, за него има работа. А от друга страна кафенетата и кръчмите са пълни с тия, дето не им се работи, ама и те си плащат сметките :-о.

    За администрацията - ужас. Имам чувството, половината целокупен български народ прекарва половината си време в това да разнася едни папки пред едни врати, после да носи същите папки пред други врати, после да ги връща на първите, после пак на вторите и т.н. И да прави кефа на някоя сърдите кака, която може да го прави на маймуна, щото била Чиновник. Докато ти писне и теглиш една майна на каката, та тя се опретне и свърши най-накрая нещо.

    ОтговорИзтриване
  7. Наборе, не мисля, че пречим на някого.

    ОтговорИзтриване
  8. Всичко за да не е така трябва да има кой да управлява, но толкова години не се намира.
    Управленецът се ражда, не се създава от медии или партийни централи.
    Проблемът е, за който говори и Кръстю, че у нас управляващите не се определят у нас :)

    ОтговорИзтриване
  9. И на мене така ми се чини. (за определянето на управляващите)
    И като зная как два пъти вече бяхме съюзници на Германия, страх ме хваща.
    Може пък да ни дадат накрая реванш, а Славунчо.
    Все пак Шефа (както нарича супер Бой Меркел) си е от нашите, от източните... :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Де да знам. Германците и като източни си бяха германци. Така и ние и като германски, и като руски съюзници все сме си българи...
    Сега очаквам скорошното разпадане на ЕС и САЩ. С такъв съюзник като нас врагове не им трябват :)))

    ОтговорИзтриване
  11. mem - и това го имо донякъде, но ако се позагледаш по-добре, ще видиш, че тия по кръчмите са почти еидни и същи и 2/3 от тях се плюнчат по на едно кафе с лимонада най-малко 2-3 часа, нещо, което досега не научих :)
    Като пия ,пия, или хич не влизам , а ЕС ще изтрещи и то доста скоро :)))

    ОтговорИзтриване
  12. И аз тъй, Кръстьо - мы славно поработали и славно отдохнем. :-)
    Па шъ ги разпаднем, колко му е.
    Аз по тая линия съм най-мераклия на съюзника САЩ. :-)

    ОтговорИзтриване