13.06.2010 г.

Еееех! Маруся...

Или поновому „Уау, Мери!“, но това е друга тема...
Чета си новините по нета и... „Армията ще има жени танкистки и летци“, с плам обявява паравоенният министър! Браво Аню! Браво полителит!
Тея с пишките (това не значи, че са мъже!) на гей-паради и в парламента, жените у танковете и самолетите. Втасахме я...
Танкистките и пилотките сигурно няма да се справят по-зле от който и да е мъж. Може да се справят и по-добре. Въпросът е друг: Кому е нужно това?
Преди не чак толкова много години жените бяха знатни трактористки, комбайнерки, кранистки. Така се утвърждаваше комунистическото „равноправие“ между половете... Не познавам такива персони, но не мога и да си представя как ще се юрна след някоя миришеща на нафта, омазана с масло... б-р-р-р!
Не съм „турчин“. Не си  представям жената единствено гола до печката или нещо подобно. Все пак мисля, че една от основните причини за състоянието на днешното общество - не само в България, разбира се, е  натоварването на хората с несвойствени социални роли. Въпреки очевидното, много хора не разбират, че мъжът и жената са различни. Много различни. Не само физически, но и психологически и т.н. Основната роля на жената за мен е в създаването, отглеждането и възпитаването на човеци.
Не ми се впуска в дълги писания на тази жега, но мисля, че една жена може да се оправи без мъж в къщи. От друга страна на нас ще ни е много трудно с танкистка или трактористка навсякъде...

15 коментара:

  1. Не мога да ги проумея някои работи наборе ..Има една приказка - от два стола на земята.
    Или дето вика един познат :"Мъже, жени, отзад всички си приличат " :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Виждам тук познат почерк. Преди време една женска организация, водеше дело в Лондон, срещу България. Поводът беше някакво правило, което физически ограничавало правото на жените да служат в гвардейската рота.Не съм сигурен дали някоя жена ще се кандидатира за гвардеец, ама трябвало да могат.Та зад всичко търсете жените:)

    ОтговорИзтриване
  3. Наборе, то всъщност разликата не е голяма.
    Танкът е як трактор с броня и дуло :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Наборе с приликата отзад нещата не са добре. Вярно е, че на днешно време, при толкова женствени мъже с и без меки китки, трудно се прави разлика. Все пак има една подсказка - много от пишконосците днес си бръснат главите, докато боркините за права още не са почнали...
    А за танковете - знаеш историята им. Все пак дулото, като фалически символ, би трябвало повече да привлича мъжете. Ние сме по символите :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Владимир Иванов, то простотията ходи не само по хората, но и по богините :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Наборе,нещо бъркаш :)))
    Точно фалическият символ, я...
    Представяш ли си някоя хард-фаеминистка в танка : Оглушителен мощен рев и пушек отзад и ония фалос- дуло, Бум, бум,бум... по мръсните мъже-узурпатори:)))
    (Интересно, още нишо не съм пил)

    ОтговорИзтриване
  7. Наборе, не съм съгласен. Според мен ние сме по символите, а жените са материалистки :)))
    От друга страна, жизненият опит вече ни позволява да бъдем реалисти без да сме пили :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Да, има една такава работа :))

    ОтговорИзтриване
  9. :-) их, как пропускам възможности за кариерно развитие. преди - като трактористка, сега - като танкистка.

    ОтговорИзтриване
  10. Не съм сигурен, не съм! До 65 годишна пенсионна възраст имаш още мноооого време. Дерзай!

    ОтговорИзтриване
  11. Аз за гвардейка не ставам. Много съм пиклива. :-)

    ОтговорИзтриване
  12. От дългогодишните ми контакти с жени в различни социални роли мога да кажа, че на сериозните жени или им се спи, или им се пикае. Може и да не е в този ред :)
    Въпреки това, известни примери са охраната на Кадафи и дамите от МОСАД :)

    ОтговорИзтриване
  13. :-)
    Все пак ще заложа на танка.
    Това ще реши женския ми проблем със задната скорост. :-)

    ОтговорИзтриване
  14. Подкрепям те, slavuncho, но по по-различна причина. Жената не може да изпълнява функции на мъжа не заради друго, ами защото само мъж може да стане такъв всезнаещ и всеможещ гений като ... Ахмед Доган! Та виж го само човека! Той е политик, лидер, властник, физик, химик, лекар, тракторист, комбайнер, летец, печатар, издател, копач, метач... (Опс! Копач и метач не са престижни, високоинтелектуални професии и ТОЙ не би могъл да бъде това!) Че коя жена би могла да достигне по способности такова чудо от мъжкия пол?! Не може, та!

    ОтговорИзтриване
  15. Ееее, не! Как може да забравиш такава видна представителка на „нежния“ пол като Цецка Цачева (нима не е достойна за командир на танкова бригада?!) и още други знайни и незнайни герберки; а поп-фолк труженичките, а... и т.н. Мисля, че заедно и поотделно по-нищо не отстъпват на Доган, освен по първичните полови белези...

    ОтговорИзтриване