12.06.2010 г.

Цирк „Борисов“

Двадесет години сме неми зрители на цирк, разпънал шапитото си - с решаващата помощ на народната простотия, в центъра на столицата. Близо година се радваме на трупата „Борисов“. Основните играчи са клоуните от групата на „Смешниците“, пригласят им нестройно „Сините цаци“ и „Тъмносините мераци“. „Волните глупаци“ мислят, че са черешката на тортата, но всъщност допълват програмата. Скечовете на опозицията изпълняват Постоянното присъствие на ДПС и Българската социалистическа партия. Това, че е българска показва колко е социалистическа... Царят и царедворците са в миманса или да кажем, че почти са се измесили с демоса, но не съвсем... Другите са съвсем без значение.
Всички от тях, заедно и поотделно, не могат да стъпят на малкото пръстче на Големият Смешник, но... глас народен, глас божи! Демек - демокрация...
Все пак, никой цирк, та дори и този, не може да се издържа само с клоунада. Мисля, че ни подготвят нов проекто-Спасител, който да ни оправи. Разочарованите ще попсуват Смешника, в този ред на мисли ще си спомнят и Триглавата, и за Царя, по паметливите ще се върнат още назад, но накрая всички заедно, вкупом, по овчи ще отидат да изберат още по-малкото зло, или да ще гласуват за децата си, или... безкрайна е бездната на народната любов...

И за да не ви липсва нищо докато чакате следващият БигБрадър...

10 коментара:

  1. Браво, наборе...Този път си проявил голям хумор за чувство...И ти се оформяш като мен ,май. Не мога да говоря сериозно за политика и това е. Особено пък за нашенска.
    "Все пак, никой цирк, та дори и този, не може да се издържа само с клоунада" - Това,наборе според мен трябва да го напишеш едро и сложиш в ляво!
    Още веднъж браво и ...ще видим кой е тузара.
    ----------------
    Само има една вероятност, този смях да ни излезе под налягане от някъде :)))

    ОтговорИзтриване
  2. :) Нито ми се говори, нито ми се пише за политика, но...
    А иначе, на никой не му пука от нас. 99% от електората си има други занимания - да пийне, да хапне, да чукне (може и да не е в този ред). Малко чалга, малко риалити...
    Политиците се занимават със същото, а ние сме като комарчета дето бръмчим край ухото. Пляснеш с ръка и бързо и безболезнено... няма нужда и от райд :)

    ОтговорИзтриване
  3. А-а, не това имах предвид, нали помниш какво бе казал ония на пазара :"Пачавра леке не хваща".
    Хич не им пука какво пишевм ние,раята си гледа клоунадата, че и ръкопляска на моменти, дори и тук в нета, но както върви, читав човек няма да остане тук, то това е и целта, започвам да си мисля.
    Трябва им териториятабез нас :(

    ОтговорИзтриване
  4. Май навсякъде е едно и също - къде малко по-добре, къде малко по-лошо, но е същото. И не е от днеска. Тази приказка за доверието между ситите и гладните е стара. В нашия случай, разбира се, не трябва да се разбира буквално :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Наборе, струва ми се, че твоят любимец ще се кандидатира за президент като му дойде времето и народът ще му окаже доверие.
    Така ще сбъдне американскатамечта в наш вариант. Момчето от народа -от пожарникар до генерал, кмет и т.н.:))

    ОтговорИзтриване
  6. Струва ми се, че разиграването ще бъде друго. На Бойко не му трябва да е президент при тези президентски пълномощия. Още повече - мисля, че ще изгори с обкръжението и следващият спасител ще е Георги Първанов. Който не се съобразява с него прави много голяма грешка

    ОтговорИзтриване
  7. Има и друго, наборе. Мисля, че Параванов губи яко позиции, защото няма на кого да прави параван повече...Макар, че и Догановото рамо не е за пренебрегване:)
    То си личи и от медийния дискомфорт...Вече много си позволяват да говорят и пишат открито за ловни и любовни подвизи и пр.
    А след като оплескаш работата на правителствено ниво, пътят е нагоре...Както едно време при Тато ,преместват ги на по-друга работа...
    И какво му е лошото на президента?!Остави правомощията, привилегиите малко ли са ?!:))

    ОтговорИзтриване
  8. Борисов иска не толкова привилегии. Иска власт.
    Що се отнася до Първанов - може той да не е Спасителят.
    Току-виж изскочил някой друг от храстите :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Той днес ставал на 51 бе! Почти набор..Пък лъвът ти бил адаш и ти нищо не казваш :)))
    http://delnicite.blogspot.com/2010/06/5-20.html

    ОтговорИзтриване
  10. Ти чак сега ли разбра! То всичко гърми за неговата годишнина. Чисто човешки - да е жив и здрав! Иначе, най-добре да се занимава с нещо, което го може. Млад е още, не си е намерил амплоато :)))
    Що се отнася до лъва - що е Славчо, се е дзвер :)))

    ОтговорИзтриване