4.06.2010 г.

Вътрешна реклама 2

Последното попълнение на Библиотеката ми тук е една стара книжка, предшественик на почти всички „сензационни“ заглавия днес. Разбира се, в нито едно от тях книжката не е цитирана като източник защото... защото е писана през 1971 г. от съветски учен, в бившият СССР. В нея се споменават имената на Маркс, Енгелс, Ленин и като данък на конюктурата, но и не съвсем...
Но това не е повод да ѝ обърна специално внимание. В крайна сметка, едно от най-омразните ми неща е да соча с пръст някому какво да чете.
Единствената причина тя да е тук, и то в оригиналния си вид, е безкрайно некадърния български превод, който се подвизава през последните седмица-две по торентите. То бива непознаване на руският и българския език бива, ама чак толкова! Всичко това е гарнирано с отчайваща липса на обща култура поне и елементарни научни познания. Няма значение кой е този „преводач“ - не е единственият..., но за да се знае за какво в действителност става дума ви предложих „Загадки древнейшей истории“ от Александр Горбовский.
Приятно четене :)

2 коментара:

  1. Сакън бе, slavuncho! Как можеш да показваш (без яростно да разкритикуваш) "упадъчната" комунистическа литература?! Та нали костовисто-мартино-димитровчетата (нямат общо с Георги Димитров, а с Мартин Димитров и с Иван Костов, ако някой нещо се обърка) ще ти извадят очите, ако те видят какво си писал тук! Сакън!

    ОтговорИзтриване
  2. За да критикуваш нещо трябва да го познаваш.
    Изброените от теб дупедавци и гъзолизци мислят - доколкото могат, и говорят единствено в зависимост от конюктурата. По тези причини не ме интересуват.
    Такива като тях бяха болшинството от предишния комсомолски и партиен актив. Сага са в настоящия „демократичен елит“...
    Майната им!

    ОтговорИзтриване