27.01.2010 г.

Срам

През последните 20 години циганите създаваха образа на България по света.
Много от нас декларираха, че се срамуват да кажат, че са българи и т.н., щото... щото всички знаете за какво става дума.
Не съм обръщал внимание на подобни писания и изказвания, защото мисля, че всеки нормално мислещ човек може да прецени, че циганите не могат да са представители на никой народ по света, освен на тяхното си местно племе.
От два дни насам нещата взеха качествено различен обрат. В Германия се подвизава лицето Бойко Борисов, министър-председател на България. След неговата визита вече разбрах какво значи да те е срам.
По тази причина ще сваля българското знаме от блога си докато този е на власт.
Освен това, моля и настоявам хората, които гласуваха за Бойко Борисов  да преосмислят решението си и, макар формално, да оттеглят гласовете си.

12 коментара:

  1. Знамето не е виновно за действията на отделен човек.

    ОтговорИзтриване
  2. :) В никакъв случай! Аз не се срамувам от знамето ни.
    Просто не искам, когато някой непознат случайно влезе в блога, да ме съжалява за това, че съм българин.

    ОтговорИзтриване
  3. Наборе, то блогът си е твой, можеш да слагаш и махаш каквото си искаш, включително и КАРТИНКАТА на знамето, но иначе мисля като Владо.

    ОтговорИзтриване
  4. Вече казах, че не се срамувам от знамето ни.
    Сложих го, защото така се идентифицирах като българин пред света. Сега ме е срам хората от пръв поглед да разбират това. Всичко е следствие от начина, по който българският министър-председател ме представя пред света!
    Както и да е!
    Потвърждава се тенденцията, когато пиша за Бойко Борисов, името на блога да е особено актуално.
    Няма значение. Всеки има право на своята позиция.

    ОтговорИзтриване
  5. Е, така съм съгласен. С това тълкуване -да! :))

    ОтговорИзтриване
  6. Може и аз да съм се изразил неясно, но днес - докато четох из мрежата какви ги е дрънкал този простак в странство, се чувствах така, както никога не съм се чувствал до сега!
    Никога не съм търпял и не съм позволявал да ме управляват простаци и сега няма да се примиря!

    ОтговорИзтриване
  7. "Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят." Бъртранд Ръсел

    ОтговорИзтриване
  8. Не мисля, че Бойко Борисов е глупав. По-лошо - прост е!

    ОтговорИзтриване
  9. Е! То, каквито и изцепки или неадекватности да имаше навънка, ако Борисов беше реализирал някакви осезаеми (дори не и драстични) подобрения на пенсии, здравеопазване, икономика (ако не заплащане, то поне 10 или повече процента икономически растеж - иначе защо търпиме смешните заплати?!) - поведението му навън щеше да ни изглежда не срамно, ами само чудатичко (гледай го сега, колко ни е особен нашичкия, ама пък живота ни оправи, с пенсиите се живее и т.н.). Раздразнението ни от всяка изява на Борисов май идва не толкова от това, как се държи той (то, италиянския Берлускони може даже и по-зле да е от нашия). Раздразнението ни май идва от това, че и Борисов изглежда ще се окаже като предшествениците му относно ангажираността към масовия, така наречен "обикновен" човек.

    Ангажираността към мнозинството в България, към "обикновените" хора и при тия сега клони към Кота НУЛА, както е било и при всичките предишни! А да видим при това положение, дали ще се намери будала на следващите избори, който да ги преизбере отново (че от нашия народ всичко може да се очаква, щом и за Станишев гласуваха толкова много)!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Каквото и да направи простият човек си е прост!
    Берлускони, а и други политици се държат така преднамерено, докато при нашият си е естествено състояние.

    ОтговорИзтриване
  11. Да, ама заради простотията на неколцина страда сума ти народ...

    ОтговорИзтриване