13.01.2010 г.

Кой е България?

Що за въпрос, би казал човек...
Аз също не мога да отговоря... Направили са го писатели, поети, художници..., но никъде не намираме, че България е Петров или Иванова.
Поводът за написаното до тук е ясен - трагикомичната „демократична“ процедура, която тече по „препитването“ на бъдещите еврокомисари и участието на г-жа Румяна Желева в нея. Няма да коментирам кой крив, кой прав и т.н., просто защото не ме интересува. Дразни ме, че някои се опитват да представят нещата така, че видите ли, щом се излага/излагат Желева значи и България е унижена, и оскърбена, и... о, свещена простота!
Желева не е България! И това е очевадно. Не са България нито политиците, нито партиите им! И Ботев, и Левски не са България!
България е много повече от всичко това и е различна за всеки от нас...





----------------------------------------------------------------
Дори Бойко Борисов не е България...
Скоро разбрахме обаче, че ББ е София*... Не е лошо да се помисли за замяната на статуята на София със статуя на ББ - к'во като е приживе... Стоит статуя, рука поднята...


* От един запис направен във Велико Търново, а не в далечното Чикаго, откъдето информацията идва с такива отклонения...

22 коментара:

  1. Аааа, не е демократично..И освен това, хептен ще ни обявят за талибани, като видят ,че Ония на паметника държи граната наместо ...сап :)))))
    ---------------
    Докато не съм забравил, -- ти ли си бъзикал нещо по настройките на блога си и на "Балканската кръчма", че не се появат веднага публикациите в полето за тези, които следим?
    Ония, на Zoka едва днес се появиха, а тази твоята още я няма (7:44 е сега).
    И махна ли се на моя блог думата за проверка (имам предвид на този в blogspot.com , аз не знаех ,че имало, вчера разбрах и уж я махнах, но ония другия не ми дава възможност да пипам настройките, освен да местя местя полетата, да не се чудиш защо е...Иначе аз такива дивотии не ги обичам и не ги слагам, ама, пълно щастие няма:))

    ОтговорИзтриване
  2. А,забравих, ако не бях чукнал случайно, нямаше да видя, че вчера си писал нещо, а вероятно и другите не са видели. ...Още стои портрета на Ботев..
    Виж я тая работа...

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм пипал нищо, нито по моя, нито на „кръчмата“. Понякога се получава и това става обикновено когато има пролеми зад океана... Със сигурност не е от при нас. Иначе, поне от няколко дена се махна контрола за коменарите. Той се избира още като се прави блога и ако не го зададеш дава опция по подразбиране.

    ОтговорИзтриване
  4. :)) Аз пак съм неадекватна, както обикновено, но първата ми асоциация с края на публикацията беше: "Я памятник себе воздвиг нерукотворный,
    К нему не зарастёт народная тропа ..." , съжалявам, за което :)).

    ОтговорИзтриване
  5. Сетих се нещо...Да, аз по навик от оная платформа (log.bg) ,дето почти нищо не може да се пипа и тук от начало оставих работата на самотек...и по едно време видях ,че часът не отговаря.
    Сверих го (ние сме зона GMT + 2.00) и след това видях ,че почти всичко се настройва..
    Виж си часа ,на пускане на това,(17:22пише) и си спомни горе долу тогава ли си го пуснал и ще разбереш дали часовникът ти се е разбутал...
    Зад океана са май с около 7 часа назад..)
    --------------------
    А по въпроса ти...страхотен въпрос.
    Дали все пак да не помислим първо КАКВО е България...за КЪДЕ е ясно..
    Замислих се....

    ОтговорИзтриване
  6. Gloxy-Floxy,
    Exegi monumentum... :), тцъ..., тук Музата се е изляла в друга посока!
    От друга страна, по-добре е, че твоето асоциативно мислене не е като моето и на набора, ще е неудобно някак :)))

    ОтговорИзтриване
  7. Кръстю,
    при мен всичко си е наред, но имам подозрение, че у Америчко от време на време нещо се сбъркват - сигурно гонят някой сайбър-терорист и... пък и ние с тези снимки на аватарите, дето сме сложили, май им се виждаме доста опасни :)))
    Мисля да сменя моята с тази на кучето. То не изглежда по-малко страшно, но определено гледа по-интелигентно :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Тъй, ли...аз да взема да завъртя един бял чаршаф на главата и да направя нов аватар...същият см като на Ония талибан братовчед му....
    ----------
    Спомних си, че Юруков миналата годия прави някакво блогърско обединение "Български блогери" ли що ли, ама аз тогава бях още новобранецна 3месеца и не бях наясно с нещата...то и сега не съм, но някои работи поразбрах.., имаше разни обяви ти може да си спомняш....:)

    ОтговорИзтриване
  9. Ама нали ти казах, че е неадекватно, Славунчо:)). Какво да направя, това ми дойде отвътре ... :)

    А за другото, което коментирате, имаше някакъв софтуерен проблем действително, защото пътеписите на Зока от Балканската кръчма чак днес ми излязоха в рола.

    ОтговорИзтриване
  10. Аз пак прочетох какво си писал...Значи за Румяна..Из блоговете гледам ,се вадят разни документи за фирми и пр..-гледам ЕГН -то и 6904 -забравих го нататък...Чудя се...
    Май, колажът ми ще познае :))) не аз.
    Уж ,казала, че ще се отказва, сега чета последна новина, че евросоциалистите щели да я изпитат още веднъж,(сигурно им набиха обръчите и на тях:)))
    Знаеш ли, хубаво,че не се намери някой западен журналист ,зевзек като ония от кукуто навремето да я попита как ще помага на Нубия, че...мани,мани
    Ако правилно съм я схванал, не е от хората, дето си слагат лесно кахър...пък и не е на пътя ,дето се вика..Енда ще е почти сигурно хепи! -вервай ми...и еврейското лоби ще удари едно рамо...Бойко от къде се върна?!

    ОтговорИзтриване
  11. Послепис : И ти ли се сети за ония виц, дето мъжа викал на жена си :"-Няма да ходиш да се таковаш, щото като таковат тебе, все едно нас ни таковат всичките и се излагаме ....Аз като таковам е друга работа, значи - ние таковаме:))))"

    ОтговорИзтриване
  12. Наистина България не може да се идентифицира в отделен човек.Все пак България е сбор от българите, живели някога, днес и тези от бъдещето. В този смисъл всеки е отговорен за това,което е.

    ОтговорИзтриване
  13. Еййййй! Защо така бе, slavuncho?! Защо така бе, човек?! Тъкмо да напиша, че България е Бойко Борисов (и двете започват с "Б", при това - двойно "Б" при ББ) и ти предварително си ме порязал с финала на поста ти! Там, където си уточнил, че ББ не е България. Ей, че нещастие! Сега цяла нощ няма да спя от разочарование! Ау-ау!

    ОтговорИзтриване
  14. Gloxy-Floxy,
    добре че те има да ни издигнеш над тъмните страсти, в които сме се потопили с Кръстю :)))

    ОтговорИзтриване
  15. Кръстю,
    върна се оттам, където набиват капачките на тези, които не скачат според залащането :)))

    ОтговорИзтриване
  16. Владимир Иванов,
    съгласен съм, но сега сме в период, който мога да сравня само с култа към личността на Вълко Червенков. Оттам идват и изцепките, от които ние (позволявам си да кажа) се срамуваме...

    ОтговорИзтриване
  17. Станислав Янков,
    търпение приятелю! И това ще стане!
    Днес София, утре Пловдив, а после и в други градове :(((

    ОтговорИзтриване
  18. Виж,наборе,тук не мога да не отчета точната ти и вярна оценка! Наистина е като времето на култа...:)
    Точно и на време...браво!

    ОтговорИзтриване
  19. Към slavuncho: Аз пък очаквам Борисов да е "България" не по-дълго от един мандат - този сега! Освен ако не вземе преди изтичането на мандата му да се преквалифицира на президент (подобно на гастролите на Путин - току-виж, пръкнал се и роден, български "Путин") и да "предложи" негов "заместник" на поста Министър-председател. (Да не забравяме тестването на общественото и на журналистическото мнение в началото на управлението на ГЕРБ със слуха за обмисляне от "герберите" на промени в Конституцията. Естествено - не промени, свързани с увеличаване ролята на обществото в законотворчеството и в контрола над властта, а промени, които да преобразуват страната от Парламентарна в Президентска Република.)

    ОтговорИзтриване
  20. "България е много повече от всичко това и е различна за всеки от нас..."

    Споделям напълно!

    п.п.И при мен не излзат новите ти постинги.

    ОтговорИзтриване
  21. Станислав Янков,
    Итрма няколко причини да изкара пълен мандат. Някой/и силно му помпа/т самочувствието и вече няколко пъти прави изявления, че ако педизвика предсрочни парламентарни избори ще ги спечели с много и т.н. Мисля, че оттук може да излезе голяма изненада - за него... Вторият фактор е НУРС-а, наречен Дянков. С такъв финасов министър просто нищо друго не ти е необходимо за да станеш за резил и то - голям резил! Третият, не по важност, разбира се, вариант е президентска република. Според мен, това няма да стане докато не се направят необходимите промени в Конституцията и такива промени ще са лакмуса, че такъв процес започва... Все пак това е свързано с Велико Народно събрание и т.н. Не е лесно... Не мисля, че сега би станал президент с днешните правомощия. За какво му е?!

    ОтговорИзтриване
  22. Валентин Михалев,
    предполагам, че е някакъв проблем на „провайдера“ :), аз нищо не съвм пипал...

    ОтговорИзтриване