27.05.2009 г.

Поводи за размисъл V

До преди няколко дни се вихреше кампанията за записване в детски градини. Разбра се колко деца остават на улицата и т.н. При сегашната демографска ситуация нормално мислещите хора са загрижени. Това не се отнася до политическото съцветие. Очаквах, с цялата си наивност, някоя политическа "сила" да обяви, че парите, които взема от държавата за изборите, ще дари за построяването на детска градина или две... щото парите не са малко, но това естествено не се случи. За тези несретници е по-важно да ни се пулят от екрана и да обещават, както и на циганска свадба не се обещава. За тях беше важно да си "направят" реституцията, приватизацията, продажбата под масата на съществуващи детски градини и какво ли не още, за което само извратена фантазия може да се досети... А децата!? Ми, който има деца да си ги гледа! А аз бих казал: "Който има деца да не гласува!". Заради тяхното и нашето бъдеще.

2 коментара:

  1. Прав си! Децата са фактора които не може да бъде сбъркан или пренебрегван... и този който никой не поглежда сериозно, а трябва да е най- отпред.

    ОтговорИзтриване
  2. Въпросът е в това, че в София и в още няколко големи града, ако не се лъжа в Провдив и Варна, съществува проблемът с недостиг на места в детските градини. В провинцията няма деца. Някой трябва да се ангажира с решението на това сложно нещо - да анализира бъдещи ситуации и да взема решение за бързо адаптиране към нуждите на населението. Броят на децата за сведение на управляващите никога не е постоянен и в зависимост от него, трябва да се подсигуряват нови места или да се закриват стари. Хубаво би било това да става бързичко, защото докато се построят нови детски градини сегашните малчугани може и в първи клас да тръгнат. Леля.

    ОтговорИзтриване