3.05.2009 г.

Ние не ядем от зелника...

Сомалийските пирати! Лоши момчета с, очевидно, силни покровители. По друг начин не мога да си обясня нещата. Определено, не съм компетентен в областта на търговското корабоплаване, но си задавам някои въпроси. Как е възможно да бъде превзет кораб, по-голям от няколко футболни игрища с черупка, в която има шепа хора, с леко въоръжение? Тези кораби не са ли оборудвани със средства за локация на пространството около тях? От сателити в Космоса може да се прочете какво пише върху трамвайно билетче, паднало на земята. Защо тогава заинтересуваните лица не ползват съвременните технологии? Пари ли нямат?! Защо Великата Империя на Доброто не се намеси, както в Ирак, например? По слухове, предавани от разузнаване на разузнаване, те сметоха цяла държава, изпотрепаха тези, които ги гледаха накриво, обесиха държания глава... Все в името на Световния Мир, разбира се! Човек като им гледа филмите (не холивудските екшъни - там нещата са ясни...) за подготовката и възможностите на специалните части ще си помсили, че са по-най от по-по-най... Въпросите са нахвърляни, не са подредени по важност, а могат да се добавят и още. Но така поне илюстрирах защо се съмнявам, че зад целия театър има силни икономически интереси и това не са интересите нито на екипажите, нито на пиратите...

6 коментара:

  1. ;) Разбира се! Без пари никой не бачка ;)

    Малкото корабче има по-плитко газене, хаби по-малко гориво и ги вози до кораба да опаковат екипажа. На сателита може и да четеш написаното върху билетче но не можеш да го продупчиш. Пък те калпазаните като се приберат в къщи на ртце ги носят.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз също не съм специалист, но това явление съществува от доста години.Дори най-добрите съвременни армии са безпомощни, срещу малки мобилни и мотивирани групи.Все пак, ако имаше диалог между засегнатите страни и желение за съвместни действия, това явление щеше да е забравено.

    ОтговорИзтриване
  3. В съществуването на тия so called пирати има някаква изкривена справедливост... на фона на препълнения с акули корпоративен океан.

    ОтговорИзтриване
  4. Bla,
    Тогава България трябваше да е пълна с Робин Хутовци, ама тц :)

    ОтговорИзтриване
  5. И аз не съм специалист, но все пак нали трябва да има лоши. Ако няма лоши става кофти, а богатите имат привилегията да си избират кои лоши да оставят и кои да понатупат за зрелища. Просто политика.
    Леля.

    ОтговорИзтриване
  6. Така излиза, че богатите са най-лоши :)
    Има истина и в такова твърдение, защото легендата за спечелени с "честен труд" много пари е за децата , а и те едва ли вече вярват на нея. Според мен, вариантите за честно спечелени пари не са много: тото, лотария, трето добросъвестно лице... сигурно има още един-два, но не се сещам :)

    ОтговорИзтриване