15.12.2008 г.

Към приятелите от blog.bg

Ееех, хора! И до сега ви се чудех какво правите още там, ама от днес направо нямам думи! Влизам и гледам: от избраните, най-избраното - постинг за "Биг брадър". Не знам автора гъбарка ли се или не, но в коментарите има такива бисери... Мислех да пиша постинг за студента, който убиха в община "Студентски град". Мислех да напиша за простотията и насилието, което ни залива отвсякъде. "Биг брадър" беше само блед пример! Имах пред вид и филмите - за възрастни и за деца; и компютърните игри; и вездесъщата чалга - физическа и духовна. Имах пред вид всичко, което ни обкръжава. То ни води натам - да се напием и да наритаме някого... Отказах се - реших, че няма да кажа нищо ново. Колко страшно прав беше бащата на момчето с неговото прозрение: ние го възпитавахме да бъде човек, а е трябвало да го учим да убива, да изнасилва, да краде... Страшни думи от устата на един човек, на един баща! Страшни! Но, всичко това го няма в "избрани". Много пъти сме си говорили за тези неща - кой е там, защо е, защо не е и т.н. Но днес бе капакът на всичко! Защо няма нищо за онзи "юнак" "ощетил" Държавния резерв с осем милиона (8 000 000) лева! За това си "деяние" получи 5 години затвор. За това се режат глави, а той... 5 години... И какво значи "ощетил", и не сме ли ние ощетените, и... майната му... Важното е, че "Биг брадър" - "най-човешкото предаване", "великият социален експеримент" и още тем подобни, свършил! Оооо, мъка! А пък разни интелектуалци - демек, простаци - съвсем по ленински!, пишели лошо за него... Не знам - всеки е достатъчно разумен сам да взема решенията си, но дори и вашето присъствие в тази воняща квартална кръчма, не я прави по-добра...

2 коментара:

  1. А , то там нито манипулативната намеса скоро ще се свърши, нито пипането на стъкмистиката, а още по-малко простотията.
    Калявам си нервите за да мога за в бъдеще, когато цензурата стане още по явна и зловещта да съм натрениран.

    Инак ми е през... за целия модераторски екип от мижитурки и страхливци на блогосферата - ако не бяха толкова жалки, щяха поне да са смешни.

    В крайна сметка, отдавна спрях да пиша заради тях, драскам си заради себе си :))) и заради малкото ценни хора, които преминават оттам преди да са повърнали прочели "избраните".

    Просто, блогосферата стана особенно силно притегателно място за хора с инфантилно поведение и психични проблеми :)))

    И отчитайки, че това което е там си е един вид представителна извадка на обществото ни, то може да се окаже полезен опита да оцелееш в подобна агресивно-инфантилна среда :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Не отговарям за другите блогове, но чрез моят се опитвам да постигна нещо...
    Само за компютърджии и програмисти е. В тая работа има хляб, защо да не се научат и станат програмисти и хора които нямат висше образование ??!! Другата цел на блога е да улесни програмисти на по време на работа, ако не друго хубавото на блог.бг е , че се индексира автоматично в гугъл. Лошото е, че аз реално нищо не припечелвам от тая работа :(, а е криза - повярвайте ми.
    Както и да е, може да ме четете на блога ми - http://svery.blog.bg

    ОтговорИзтриване