1.11.2008 г.

Сега се включва и Индия...

Защо ли? Преди някоя и друга седмица Индия изстреля космическа ракета, с която ще изследва Луната и т.н. Подробностите ги има навсякъде. Снощи слушам по бТВ за американско изследване, което определя като основна причина за военните конфликти през следващите 20 - 30 години съществуването на Русия, Китай и Индия. Много бързо се развивали икономически, ерго - нарушават американските интереси... От една седмица, по същата бТВ, върви реклама за документален филм, който ще бъде излъчен днес или утре - чак толкова не знам :) В него, видни журналисти от медията, показвали експлоатацията на детски труд в Индия. В рекламата видях един юнак с мустаци и някакви деца. От кадрите не личеше как ги експолатират. Мизерна обстановка, полумрак..., но щом така казват поамериканчените нашенчета - нема как, да не е така! За пропагандата срещу Русия и Китай няма какво да кажа. Ако се наредят глупостите изразени по всеки възможен начин срещу тези страни ще стигнем до края на безкрайността... Сега е наред Индия... защо ли?

6 коментара:

  1. Странно как визират експлоатацията на детски труд в Индия, а забравят да си спомнят как самите демократични и свободолюбиви американци си примират от кеф да купуват евтина продукция произведена със същият този детски труд ??!

    ОтговорИзтриване
  2. Мисля, че въпреки всичките прогандни напъни да ни се докаже обратното, пропастта между обикновените американци и управляващите такива е огромна. Обикновените може и да не знаят или да не им се позволява да знаят.
    Пък и американците не са по-хора от нас. Виждаш - черен президент - айдееее всички черни пред изборните бюра. Интересна тема - стадните инстинкти и демокрацията :)

    ОтговорИзтриване
  3. Сега само им остава да си изберат за следващ президент жена и ще покажат на цял свят, че са най-демократичната държава в него :)

    ОтговорИзтриване
  4. От известно време в интернета срещам код на индийски програмисти и уебдизаинери. Тяхното правителство се е обърнало към компютърните специалисти индийци работещи в чужбина да се върнат у дома и да направят Индия страна сред първите в производството на софтуер. Занавното е че компютърни специалисти , повече от десетлетие работили в чужбина доказали се и създали си име се връщат в родината.

    Наистина има много бедни в Индия, но сред огромното население има и професионалисти и учени от световно ниво и те не са малко.

    Китайците вече имат и разработен процесор собствено производство, а като клюка, изглежда имат и най- големия доларов резерв в света ;)

    ОтговорИзтриване
  5. За мен бъдещия център на културата, икономиката и политиката ще бъде между Русия, Китай и Индия.
    Дано това е един по-добър свят.
    Американците не можаха да излязат от рамките на първоначалното натрупване на капитала и Дивия запад. Създадоха едно супер меркантилно и консуматорско общество, което се самоизяжда.
    Държавите са като хората. Не съм го измислил аз, но е извод, който се потвърждава с годините.
    Като при хората, ако нямаш зад гърба си поне две поколения, от които да можеш да покажеш книги в библиотеката си, много трудно ще надскочиш нивото на квалифициран работник, седнал вечер на ракийка и салатка, гледащ биг брадър.
    Индия и Китай са хиладолетни култури, а и Русия, чрез нас :), е приемник на сериозно културно и дължавно наследство.
    Тези, и още няколко неща, не можаха да бъдат разбрани от нашите политици. Не само защото могат да покажат от поне пет поколения геги, но и защото не можаха да надскочат мисленето на бащите и дедите си, доколкото го е имало...
    За мен правилната посока в развитието на България бе независима държава в добри отношения с Русия...
    В САЩ не Обама, господ да слезе за президент, няма да има оправия...

    ОтговорИзтриване
  6. @ valsodar
    Абе ако изберат жена добре! Да не вземат да изберат крава, че тогава всички зоофили ще скочат до небето :)))

    ОтговорИзтриване