20.11.2011 г.

Предложение


Някакъв депутат от ГЕРБ предложил да няма, ама хич, ДДС при продажбата на електромобили. Прекрасно! Ще си купя няколко. То било само за фирми, но аз имам Фирма. Вярно е, че от години е „замразена“, но ще я размразя. Що ли? Ами така е, няма да разберете докато ми чете глупостите, а не мислите да бизнес... Със спестените пари от ДДС-то ще мога да закупя повече „човешки части“, ще мога да гледам повече овце и още повече картофи. Продукцията ще разкарвам по села и паланки с електромобилите, а за мен ще си купя „Майбах“. Дааа, бах или не – не помня, но... важното е далаверата да се точи!
Все пак, за да спи спокойно Дянков, предлагам ДДС-то за книгите да се вдигне двойно. Няма как, трябва да има баланс. Балансът е висшия пилотаж в икономиката. Вчера чух съобщение на статистиката, че цените на плодовете и зеленчуците паднали. И за тях двойно ДДС! Ще падат! Всички цени се вдигнали с около 25 % (!), а те ще падат! Бах цените!
Е, не че народа се е юрнал да купува електромобили и книги, но... важна е идеята.
И друго ме гложди аджеба, мозъкът спада ли към „човешките части“ или е само консуматив. Въпросът е важен, щото човек като си влага парите трябва да го прави разумно и спекулативно. Ще се търсят ли „мозъци“, няма ли да се търсят... that is the question.

9 коментара:

  1. Мозъците винаги ще се търсят, проблемът е за какво. Нали си спомняш, че човекоядците вярвали, че изяждайки сърцето и мозъка, ще придобиват способностите на изядените:)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, прав е Владо, обаче "човекоядците" като изпапат сърцата и мозъците, за нас ще остане...онуй. Ама все е от полза (смях)

    ОтговорИзтриване
  3. Идеята не е лоша, защото това ще генерира оброт, но определено не е насочена към родния потребител. Търсят се клиенти от ЕС. За нас 70000 лв. още са твърде много за да ги инвестираме в електромобил.
    Аз на това гледам по друг начин - правим мръсно на Брюкскел :) тъпо, но...типично

    ОтговорИзтриване
  4. аз вместо мозък ще търся би-, три- и четирицепси, както и плочки за корема. с такава физика ще се придвижвам само и единствено пеша за радост на околните.

    а някой пак е гледал новини...

    ОтговорИзтриване
  5. Владимир Кабрански, страх ме е да си помисля какви способности бих придобил ако хапна мозък от някой политик! Б-ър-р-р...

    ОтговорИзтриване
  6. Емо, нали за това използваме икономическите лостове, да ги наречем, за да стимулираме определени части от икономиката. Е, какво ще ни донесе увеличаването на оборота на електромобилите. Нищо. Нито в стратегически, нито в тактически, а само в личен план на някому, може...
    А за номерата, знаеш как е. Когато някой слабак започне да ги върти, отнася един зад врата и си сяда на мястото...

    ОтговорИзтриване
  7. Aria, малееей, какви времена настанаха! Та нали жените имате 1 000 0...1 хитринки да въздействате на околните. За какво са ти всичките там ...цепси?!

    А иначе, наистина не гледам новини. Неам нерви. Всичко, което ми трябва го има в мрежата :)

    ОтговорИзтриване
  8. Наборе, извинявай, бях ти написал отговора без обръщение. Изкукуплясавм вече... Та ето и текста:
    „Онуй, туй, ама както беше казала една кака от околовръстното „друго си е да сложиш нещо топло в устата като си гладен...“
    :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Славчо, какво да направя, като си имам всичко друго от човешките части освен плочки и бицепси:-))) а женските хитрини вече не вървят - равна съм с мъжете :-(.

    ОтговорИзтриване